Televisiedienst Apple komt pas in 2016 op de markt

Elektronicagigant Apple zal zijn onlinetelevisiedienst pas volgend jaar op de markt brengen. De gesprekken om een betaalbaar en aantrekkelijk zenderpakket samen te stellen, lopen vertraging op.

Dit bericht Bloomberg vandaag op basis van anonieme bronnen. Eerder was het de bedoeling om Apple TV nog dit jaar op de markt te brengen. De nieuwe Apple TV zal wel in september worden getoond maar dus nog niet dit jaar beschikbaar zijn voor het grote publiek

Onderhandelingen lopen stroef

Apple wil via haar nieuwe televisiedienst films en televisieprogramma’s aanbieden voor 40 dollar per maand, aldus de bronnen. Voor dit bedrag heb je toegang tot on-demand programma’s, maar kun je ook kijken naar zenders die op tv worden uitgezonden. De dienst is hiermee een vervanging voor je reguliere televisie-abonnement. Apple onderhandelt hiervoor met mediabedrijven zoals Walt Disney, CBS en 21st Century Fox om een interessante content te kunnen aanbieden aan de Apple-klanten. Deze onderhandelingen zouden stroef verlopen. Daarnaast zou Apple volgens Bloomberg worstelen met netwerkcapaciteit. Voor een goede verspreiding van het signaal van de nieuwe dienst via Internet zou Apple op korte termijn op zoek moeten naar extra datacenters.

De dienst zal in 2016 in de Verenigde Staten beschikbaar worden gesteld maar wanneer Nederland en België van de dienst gebruik kunnen maken is nog onbekend.

Strategisch belang

Volgens analisten kan Apple TV tegen 2018 zo’n 2 à 3 miljard dollar extra inkomsten binnen brengen. Apple haalt totaal een omzet van meer dan 200 miljard dollar binnen maar vindt de televisiedienst van strategisch belang. ‘Het is van belang dat de toestellen van Apple zoals iPhone en iPad het hart blijven van het digitale leven.’

Aanval op de kabelaar

Apple TV betekent een nieuwe aanval op klassieke kabelbedrijven, die al hevige concurrentie ondervinden van diensten zoals Netflix. Door de opkomst van breedbandinternet kan iedere speler zijn content verspreiden via internet en worden de kabelmaatschappijen eigenlijk op den duur overbodig.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.