Sparta Stadion - Het Kasteel

Televisierechten ‘Rode Duivels’ van VRT naar VTM

De Vlaamse commerciële televisiezender VTM gaat de kwalificatiewedstrijden van het Belgische nationale voetbalelftal, de Rode Duivels, uitzenden in de periode 2018 tot en met 2022.

Medialaan

Eigenaar van VTM, Medialaan, bericht dit vandaag in een persbericht. De kwalificatiewedstrijden voor het WK-voetbal 2018 liggen momenteel nog bij de Vlaamse openbare omroep VRT. Vanaf september 2018 verhuizen de rechten naar de commerciële televisiezender. Deze commerciële televisiezender is in tegenstelling tot de VRT niet in Nederland te bekijken.

40 wedstrijden

De televisiezender zal 40 ‘Rode Duivels-wedstrijden’ gaan uitzenden. Het gaat om de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap van 2020 en de Europese kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap van 2022 in Qatar. Naast deze beslissende kwalificatiewedstrijden zitten in de deal ook de vriendschappelijke duels van de Rode Duivels van diezelfde periode.

UEFA Nations League

Nieuw is ook dat Medialaan de rechten heeft verworven op de ‘UEFA Nations League’, een gloednieuw landentoernooi waarin de Rode Duivels het zullen opnemen tegen de grootste Europese voetballanden. Deze competitie met 55 landen wordt grotendeels gespeeld in de jaren dat er geen EK of WK is.

“Ongelooflijk blij”

Verslaggeving, analyses en live commentaar bij de wedstrijden gebeuren door de sportredactie van VTM Nieuws. “Ik ben ongelooflijk blij dat na meer dan 10 jaar de Rode Duivels vanaf 2018 opnieuw naar VTM terugkeren. Voetbal is voor VTM Nieuws enorm belangrijk. Met het verwerven van deze rechten hopen we onze kijkers nog meer en beter te verwennen met voetbal van het allerhoogste niveau.”, aldus Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van het nieuws op de commerciële televisiezender.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.