Televisiezender 070TV verder als Haaglanden TV

De regionale televisiezender 070TV is sinds begin november verder gegaan onder de naam Haaglanden TV. De televisiezender is in de hele regio Den Haag te ontvangen via het digitale basispakket van kabelaar Ziggo op kanaal 44. 070TV begon haar uitzendingen onder de naam ‘Kanaal 44’ op 1 januari 2017.

Beter aansluiten bij de regio

De televisiezender heeft hiertoe besloten om beter aan te sluiten bij het volledige zendgebied. “De programma’s die worden uitgezonden zijn primair voor Rijswijk en
Pijnacker-Nootdorp, maar we merken dat de interesse van veel inwoners verder dan alleen de gemeente waarin ze wonen. Wij zoeken daarom samenwerking met contentmakers in de hele regio die het leuk vinden om hun content bij ons uit te zenden.“, aldus een woordvoerder tegenover deze website.

Zendtijd

Organisaties in de regio kunnen gratis zendtijd verkrijgen op de televisiezender: “Daarom kan iedereen die professionele content maakt die gericht is op de regio bij ons zendtijd aanvragen. Eerder dit jaar zijn we gestart met dagelijkse uitzendingen van Rapar Connect. Dat zijn uitzendingen die gericht zijn op Surinamers in de regio.“, aldus een woordvoerder.

Leidschendam-Voorburg.tv

Ook reportages van de het lokale platform Leidschendam-Voorburg.tv zijn via de televisiezender te zien. Leidschendam-Voorburg.tv, is een nieuw online nieuwsplatform Leidschendam-Voorburg.tv dat op 15 september 2018 van start ging tijdens de Vlietdagen. Het platform heeft in twee maanden tijd al ruim 1.200 stadsgenoten aan zich weten te binden.

Veel kijkers

De reportages over lokale evenementen vallen goed in de aarde bij de inwoners van Leidschendam-Voorburg. “Een mooi voorbeeld is de sfeerreportage van de Vlietdagen. In 48 uur tijd werd de video bijna 5.000 keer bekeken. Dat betekent dat er behoefte is aan een platform zoals wij dat opgezet hebben“, aldus Joeri Vervoorn, woordvoerder van de site.

Samenwerking

Leidschendam-Voorburg.tv werkt samen met de omroepen van Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp waardoor de nieuwsberichten- en videos ook in Leidschendam-Voorburg op tv worden uitgezonden via kanaal 43 (Feel Good TV) en 44 (Haaglanden TV) van Ziggo.

Natuurlijke habitat opzoeken

Voorzitter Peter de Jong is blij met de samenwerking: ‘Lokale omroepen moeten steeds meer op zoek gaan naar hun natuurlijke habitat. Dat krijgen we vanuit onze brancheorganisatie en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) opgelegd. In het geval van Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp hoort Leidschendam-Voorburg hier 100% bij.

Meer informatie over het platform vind je hier.