Televisiezender FOXlife staakt uitzendingen per 1 januari

De commerciële televisiezender FOXlife zal haar uitzendingen per 1 januari 2017 stopzetten. Dit heeft FOX meegedeeld aan de distributeurs in Nederland.

Pluspakketten

FOXlife is momenteel bij veel aanbieders in Nederland te ontvangen via digitale pluspakketten. De televisiezender biedt televisieseries als True Blood, Nip/Tuck, The Bridge, Chicagor Fire, Third Watch en Ugly Betty.

Delta

Kabelaar Delta uit Zeeland stopt op 7 november aanstaande al met de doorgifte van de televisiezender. De zender zelf stopt in zijn geheel op 1 januari aanstaande.

Geen nieuwe series

Volgens televisie-aanbieder Sparql staat FOXlife al enige tijd “onder druk” en werd er niet meer geïnvesteerd in het uitzenden van nieuwe content door de zender. Kabelaar Delta geeft in een verklaring aan dat door een nieuwe overeenkomst met FOX de kabelaar geen toestemming meer heeft om de zender nog langer uit te zenden.

2009 van start

FOXlife ging in Nederland en Vlaanderen op 7 september 2009 van start met haar uitzendingen en is momenteel nog te zien bij aanbieders als Ziggo en KPN. In Vlaanderen waren de uitzendingen vorig jaar al gestaakt. Het is nog niet duidelijk of programma’s die nu exclusief op FOXlife zijn te zien worden overgeheveld naar de andere televisiezender van FOX International Channels Benelux: FOX.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.