Televisiezender History komt met speciale feed voor Nederland

De televisiezender History krijgt later dit jaar een speciale feed voor Nederland. Dit heeft de eigenaar van de televisiezender, A+E Networks UK vandaag bekend gemaakt.

Ondersteunen

A+E Networks heeft ook twee medewerkers benoemd om deze Nederlandse versie voor History te ondersteunen. Eva Schouwenaar zal de functie van Marketing Manager bekleden en Marit Huiskamp wordt de Programma Scheduler voor History Nederland.

Programmering

Huiskamp zal verantwoordelijk worden voor de programmering van de splinternieuwe Nederlandse feed van de televisiezender die later deze zomer wordt gelanceerd. De gelokaliseerde versie biedt adverteerders en sponsors veel kansen voor samenwerkingen in Nederland. Ook is het een eerste stap richting de mogelijkheden voor lokale producties.

Zenders

A+E Networks zendt momenteel in Nederland met de televisiezenders History en Crime + Investigation (CI) uit. Hiervoor wordt momenteel nog gebruik gemaakt van een pan-Europese feed. Eind deze zomer zal er voor Nederland een speciale feed van History worden geïntroduceerd. Deze feed is het eerste volledig Nederlandse kanaal van A+E Networks in Nederland.

De televisiezender is momenteel te ontvangen via vrijwel alle digitale televisieaanbieders in Nederland. Bij kabelaar Ziggo is de zender te vinden op kanaal 28 (digitaal basispakket) en bij aanbieder KPN via kanaal 32. Ook aanbieders als CaiWay, Canal Digitaal, Tele 2, Delta, KabelNoord, Fiber en Online geven de televisiezender door.