Televisiezender Viceland op 1 maart van start bij Ziggo

De nieuwe televisiezender Viceland is vanaf 1 maart in Nederland te zien. De zender is vanaf die datum te zien bij Ziggo op kanaal 26. Na deze introductiefase volgt volledige distributie. Dat maakt VICE Media, het wereldwijde mediabedrijf dat zich op jongeren richt, vandaag bekend in een persbericht. Vorig jaar werd de komst van de zender in de Benelux al bekend gemaakt.

Jongerencultuur

In lijn met VICE, zal de tv-zender verhalen brengen van over de hele wereld. Dit altijd met de voor VICE kenmerkende en unieke blik op de jongerencultuur, waar wordt ingezoomd op onder andere muziek, eten, identiteit, seks, mode en sport.

Spike Jonze

Regisseur en Oscarwinnaar Spike Jonze is als co-president van de zender – naast CCO Eddy Moretti – verantwoordelijk voor de ontwikkeling van creatie, productie en merkidentiteit van het kanaal, aldus de zender in een persbericht.

Nederlandse content

Naast internationale content, zal de zender ook lokaal geproduceerde content bevatten. Zo start de zender met Nederland Census, een documentaire waarin jongeren uit het hele land hun mening geven over zichzelf, politiek, drugs, seks, liefde, geld en klimaatverandering. De documentaire laat zien hoe het is om jong te zijn in Nederland.

Internationale series

De programmering van Viceland NL bevat verder internationale series als Gaycation (met Ellen Page), Noisey (met Zach Goldbaum), F*ck That’s Delicious (met Action Bronson), Hate Thy Neighbor (met Jamali Maddix), States of Undress (met Hailey Gates), en Black Market (met Michael K. Williams).

Nederland vierde land voor Europese lancering

Viceland werd in februari 2016 gelanceerd in de Verenigde Staten en Canada en later in Groot Brittannië, Ierland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, en heeft aangekondigd te lanceren in Sub-Sahara-Afrika.

België

Tegelijk met de lancering in Nederland, zal de zender ook in België vanaf 1 maart te zien zijn via Telenet (kanaal 21 in Vlaanderen en 137 in Brussel). Eind 2017 moet de zender in 51 landen te ontvangen zijn.