Telstar Online van start met tv-kanaal bij kabelaar SKP in Pijnacker

Per 1 mei is de website Telstar Online gestart met een eigen tv-kanaal in het digitale tv-pakket van kabelaar SKP in Pijnacker. Telstar TV is te zien op kanaal 23 van het digitale basispakket van de kabelmaatschappij. Naast een website is de uitgever achter het tv-kanaal ook actief met een lokale krant in de regio Pijnacker-Nootdorp.

“Nieuwe uitdaging”

Frank van der Sman van Telstar Uitgeverij is blij met deze nieuwe uitdaging. “Met onze kranten en website bereiken wij al heel veel mensen, maar met een lokale kabelkrant erbij, mogen wij ons echt de lokale verbinder van het dorp noemen.” Van der Sman vindt dat de kabelkrant naadloos aansluit op de huidige activiteiten. “Het past helemaal in ons straatje om actueel lokaal nieuws bij de mensen thuis te brengen.”

Meer dan nieuws

Er zullen naast het laatste nieuws, tv-uitzendingen van lokale sportverenigingen te zien zijn, maar ook video’s van programmamakers Erik Bevaart en Wim Meijer die portretten maken van bekende dorpsgenoten.

Omroep West

Telstar Uitgeverij B.V. is een samenwerking aangegaan met Omroep West die het radiosignaal zal verzorgen. Renzo Veenstra, hoofdredacteur van de regionale omroep Omroep West ziet geen problemen bij deze vorm van samenwerking. Telstar TV is een commerciële televisiezender waarbij Omroep West alleen voorziet in het aanleveren van het audiosignaal bij de televisiezender. Er zal geen redactionele samenwerking plaatsvinden tussen de twee partijen.