Tennet haalt illegale radiozender uit hoogspanningsmast in Enschede

Netbeheerder Tennet heeft maandag een illegale radiozender uit een hoogspanningsmast gehaald in Enschede. Dit bericht de website Etherpiraten.com.

Boefjes van Enschede

Tennet heeft maandagmorgen een einde gemaakt aan de uitzendingen van de radiozender ‘Boefjes van Enschede’. Deze illegale radiozender had als zendlocatie een hoogspanningsmast gekozen van het bedrijf Tennet. De radiozender was tot maandagmorgen in een groot deel van de regio te horen op 94.5 MHz. Door de hoge locatie van de zendlocatie was de radiozender in grote delen van de provincies Drenthe en Overijssel te horen.

Langs de snelweg

Volgens de website Etherpiraten.com hadden de medewerkers van radiozender ‘Boefjes van Enschede’ een zender met bijbehorende onderdelen geplaatst bovenin een hoogspanningsmast parallel aan de snelweg A35 richting Enschede.

Tijdens de actie van Tennet zijn een tweetal antennes, de computer en de aansturing van de zender in beslag genomen. “Dit nadat de onderdelen eerst op vakkundige wijze uit de mast waren gegooid. De zender (goed voor een plusminus 2000 watt) zelf en de dongle voor het internetsignaal zijn weer in handen van het station“, aldus etherpiraten.com.

De Geheime Piraat

Half mei werd door Agentschap Telecom nog de radiozender De Geheime Piraat uit de lucht gehaald vanaf een hoogspanningsmast. De zendinstallatie van De Geheime Piraat bevond zich in een hoge hoogspanningsmast in de Biesbosch, iets ten zuiden van Dordrecht. Door deze hoge uitzendlocatie en het vermogen dat werd gebruikt was de radiozender in grote delen van Nederland te ontvangen.

Foto’s van de zendlocatie van de Boefjes van Enschede zijn te vinden via de website van etherpiraten.com.

Sociale media: