Tennis: Eurosport blijft tot en met 2022 ‘US Open’ exclusief uitzenden

Het tennistoernooi US Open is ook de komende vijf jaar live en exclusief te volgen bij Eurosport. Dit heeft de sportzender bekend gemaakt.

Nieuwe overeenkomst

Dankzij een nieuwe overeenkomst mag de sportzender zich tot en met 2022 ‘Home of the US Open’ noemen. “Letterlijk élke bal op élke baan van het prestigieuze toernooi in New York is de komende jaren live te zien via de Eurosport Player en de lineaire Eurosport-kanalen.”, aldus de sportzender in het persbericht.

“Bijzondere happening”

Peter Hutton, CEO van Eurosport: “De US Open is en blijft een bijzondere happening, niet in de laatste plaats omdat in New York altijd het laatste hoofdstuk van een Grand Slam-jaar wordt geschreven. We zijn dan ook heel blij dat we het partnership met de Amerikaans tennisbond tot en met 2022 kunnen voortzetten en daarmee dus ‘the place to be’ blijven voor de tennisliefhebbers in Europa.”

“Gewaardeerde partner”

Namens de USTA – de Amerikaanse tennisbond – laat Chief Revenue Officer Lew Sherr weten blij te zijn met de continuering van de samenwerking: “Eurosport is een zeer gewaardeerde partner, die de afgelopen jaren enorm heeft geïnvesteerd in de aanpak van de US Open. Daarnaast heeft Eurosport bewezen te kunnen bijdragen aan de groei van ons publiek.

Het US OPEN is in 2018 vanaf 27 augustus twee weken lang te volgen via de sportzender.