Tennis: Roland Garros live te volgen via Eurosport en NOS

Tot en met 11 juni staat in Parijs het tennistoernooi van Roland Garros op het programma. Het toernooi is live te volgen op televisie bij de NOS en Eurosport.

Nadal

Rafael Nadal kan het graveltoernooi in Parijs voor de 10e keer winnen. Of dat ook gaat lukken zal de komende twee weken moeten blijken. De Nederlanders Robin Haase en Kiki Bertens zijn rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten. Zowel de NOS als Eurosport zenden het toernooi live uit.

Eurosport

Eurosport zendt het toernooi uit Parijs live uit op Eurosport 1 en de Eurosport Player. De sportzender gaat in totaal ongeveer 125 uur live tennis uitzenden. Daarnaast is er elke dag een uitgebreide nabeschouwing te zien in het programma Game, Set & Mats – met drievoudig Roland Garros-winnaar Mats Wilander als vaste analist.

Het commentaar bij de beelden uit de Franse hoofdstad komt afwisselend van voormalig proftennissers Kristie Boogert en Mariëtte Pakker. Marc de Hous, in het verleden de coach van onder meer Kim Clijsters, completeert het commentatorentrio.

NOS

Ook de NOS zendt het evenement live uit via NPO 1. De televisie-uitzendingen worden gepresenteerd door Rivkah op het Veld en beginnen op NPO 1 op de meeste dagen om 11.00 uur en duren tot ongeveer 17.50 uur. Duurt de partij langer, dan kan de tennisliefhebber voor het resterende deel van het live verslag terecht op NOS.nl (en de NOS-app).

Op NPO Radio 1 zijn flitsen te horen in de lopende programmering. Het commentaar op televisie, radio en internet komt afwisselend voor rekening van Marcella Mesker, Jan Roelfs en Mark Brasser.