Tennis: Wimbledon van FOX Sports naar Eurosport

Met ingang van 2017 verliest FOX Sports in Nederland de uitzendrechten van het Grand Slam-tennistoernooi van Wimbledon en zijn de wedstrijden te zien op Eurosport. Dit bericht Eurosport vandaag in een persbericht.

16 landen

Eurosport heeft de uitzendrechten Wimbledon verworven, voor 16 landen waaronder Nederland. Met de aankoop completeert Eurosport, in Nederland en België opererend onder de vlag van Discovery Networks Benelux, haar tennis Grand Slam kwartet. De sportzender zendt al de beelden uit van de Australian Open, Roland Garros en het US Open.

Tot en met 2019

De overeenkomst met The All England Club behelst de televisie- en digitale rechten van 3 Wimbledon edities (van 2017 tot en met 2019) en betekent een forse uitbreiding van de bestaande afspraken, die de exclusieve uitzendrechten van Wimbledon in België, Oekraïne en Rusland betroffen.

Alco de Jong, VP Country Manager van Discovery Networks Benelux, is blij met de acquisitie: “Met deze aankoop wordt toch een mooi plaatje compleet. Tennis is al jaren een van onze pijlers, maar nog nooit was die cirkel echt rond. Dat is nu verleden tijd. We zijn home of Grand Slam tennis.”

Discovery

Daarnaast maakte het moederbedrijf van Eurosport, Discovery Communications, vandaag bekend een meerjarige distributieovereenkomst te hebben afgesloten met Liberty Global. In Nederland is Liberty Global actief met kabelaar Ziggo en in België met kabelaar Telenet. De overeenkomst gaat in vanaf 2018 en behelst onder andere de doorgifte van het volledige portefolio van Discovery Communications waaronder Discovery Channel, TLC, ID en Eurosport.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.