Tennistoernooi Australian Open live op Eurosport

Maandag begint in Melbourne het tennistoernooi de Australian Open. Het toernooi is live te volgen via Eurosport 1, Eurosport 2 en de Eurosport Player. De 104e editie van de Australian Open vindt plaats tot en met zondag 29 januari. Het eerste Grand Slam tennistoernooi van het jaar is live en grotendeels exclusief te zien op Eurosport.

Live op Eurosport

Iedere nacht, ochtend en voormiddag doen Eurosport 1 en Eurosport 2 verslag van de wedstrijden. Samen zijn de zenders daarmee goed voor meer dan 300 uur toptennis, waarvan zo’n 250 uur live. Met de Eurosport Player is het toernooi rechtstreeks te volgen vanaf alle 16 wedstrijdbanen.

Game, Set & Mats

Ook het door Mats Wilander gepresenteerde Game, Set & Mats is weer te zien. Het magazine wordt elke middag uitgezonden rond 14.00 uur en brengt met scherpe analyses, interviews en achtergrondreportages nog meer diepte in de sportbeleving.

Commentatoren

Het commentaar bij de wedstrijden wordt verzorgd door Mariëtte Pakker, Kristie Boogert, Marc de Hous, Carlo Wilmots, Abe Kuijl en Frank Balvers. Sabine Appelmans, zelf kwartfinaliste in 1997 completeert het team.

Nederlanders

De Nederlandse Kiki Bertens is bij de loting voor de eerste ronde van de Australian Open gekoppeld aan Varvara Lepchenko. In het mannentoernooi lootte Robin Haase een pittige tegenstander.  De Hagenaar treft in de eerste ronde de als 24ste geplaatste Alexander Zverev.

De wedstrijd van Kiki Bertens wordt gespeeld in de nacht van zondag op maandag rond 1 uur. Vorig jaar werd het toernooi bij de heren gewonnen door Novak Đoković en bij de vrouwen door Angelique Kerber.

Het toernooi is ook zelf actief op Youtube met een eigen Youtube-kanaal Australian Open TV (AO TV). Dit kanaal vind je hier.

Video: