Tennistournooi Wimbledon live te volgen op televisie

Vandaag gaat het tennistoernooi Wimbledon van start. Het evenement is live te volgen via Eurosport en Ziggo Sport.

Wimbledon

The Wimbledon Championships,beter bekend als Wimbledon, is het oudste tennistoernooi ter wereld en is een grandslamtoernooi. Wimbledon wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Het is tevens het grootste grastennistoernooi en is een van de weinige tennistoernooien die spelers verplichten witte kleding te dragen.

Eurosport 1

Eurosport 1 serveert tot en met zondag 16 juli meer dan honderd uur van de verrichtingen op het centercourt. Voormalig proftennisser Mariette Pakker (mannentoernooi) en Abe Kuijl (vrouwentoernooi) verzorgen het commentaar bij het Home of Tennis. Marc de Hous, in het verleden coach van onder meer Kim Clijsters, completeert het commentatorentrio. Bovendien tekent Mats Wilander in het programma Mat’s Day vanaf het centercourt voor een dagelijkse nabeschouwing en interviews met de aanwezige tennistoppers. Mat’s Day begint direct na afloop van de laatste wedstrijd.

Ziggo Sport

Naast Eurosport zendt ook Ziggo Sport het tennistoernooi van Wimbledon uit. Abonnees van Ziggo kunnen elke dag tussen 12.30 en 21.00 uur kijken via Ziggo Sport. Deze sportzender is zonder meerkosten te zien op kanaal 14. Ook betaalzender Ziggo Sport Totaal zendt het toernooi uit. Daarnaast is er iedere avond van 22:00 uur een uur lang het programma “Wimbledon Today” te zien, waarin terug gekeken wordt op de hoogtepunten van de afgelopen dag met analyses.

NOS

De NOS zendt alleen de finales van het tennistoernooi live uit. De apotheose van het Britse grandslamtoernooi is van vrijdag 14 tot zondag 16 juli te zien op NPO 2. De halve finales en finales worden voorzien van deskundig commentaar van tennisexperts Marcella Mesker, Mark Brasser en Jan Roelfs. Tennisliefhebbers die niet in de buurt zijn van de televisie, kunnen de finales volgen via de livestreams op NOS.nl en de NOS app.

Sociale media: