Terugkeer Kink FM nog zeer onzeker

Een terugkeer van Kink FM is voorlopig nog niet aan de orde. Dat zegt Jan Hoogesteijn, één van de oprichters van Kink FM naar aanleiding van geruchten over een mogelijke herstart van de radiozender.

Merk Kink FM

Aanleiding voor de geruchten is het feit dat het merk Kink FM sinds 1 oktober van dit jaar van eigenaar is veranderd. De Vereniging Veronica heeft het merk overgedaan aan Jan Hoogesteijn. Op basis van deze berichten kwamen er geruchten los dat Kink FM binnenkort weer met haar uitzendingen zou gaan starten. Deze uitzendingen zouden niet alleen via Internet maar ook via de digitale ether (DAB+) gaan plaatsvinden. Hiervoor zou Kink FM in overleg zijn met Sublime FM om het kanaal Sublime You te gaan vullen op DAB+. Ruud de Wild werd al genoemd als één van de mogelijke DJ’s op de radiozender. Voorlopig is een doorstart nog niet aan de orde aldus Hoogesteijn.

“Haken en ogen”

“Natuurlijk heb ik ook nagedacht over een doorstart van Kink FM, maar daar zitten nogal wat haken en ogen aan. Ik wil daar eerst goed over nadenken en overleg hebben met anderen voordat er definitieve besluiten genomen worden. Kink is voor mij té belangrijk om lichtzinnig mee om te gaan; het mag geen Heintje Davids van de Nederlandse radio worden. De uitkomst zou dus ook kunnen zijn dat er géén doorstart komt…Laten we afspreken dat ik jullie op de hoogte houd van die ontwikkelingen.”, aldus Hoogesteijn op de Facebook-pagina van Kink FM.

Kink FM van start

Op 1 oktober 1995 ging Kink FM destijds van start met haar uitzendingen op de kabel als opvolger van RTL Rock Radio. De commerciële radiozender draaide voornamelijk alternatieve pop- en rockmuziek. Naast Jan Hoogesteijn was ook Rob Stenders één van de oprichters van de radiozender. De zender heeft gedurende haar bestaan diverse keren getract een FM-etherfrequentie te bemachtigen maar dit is niet gelukt. Op 1 oktober 2011 werd er gestopt met de uitzendingen van Kink FM.

“Lede ogen”

“Net als jullie heb ik in 2011 met lede ogen het einde van Kink FM moeten aanzien. Zeer verdrietig én onnodig, maar het is zinloos om daar nu nog woorden aan vuil te maken. Toen driekwart jaar na het einde van Kink bleek dat haar eigenaar, de Vereniging Veronica, geen plannen meer had met het Kink-merk heb ik hun gevraagd of ik de naam mocht overnemen.  Dat proces heeft een paar jaar in beslag genomen en heeft vorige maand uiteindelijk geleid tot instemming van de Vereniging om het Kink-merk aan mij over te dragen. Die overdracht heeft vorige week plaatsgevonden; op één oktober, twintig jaar na de start van Kink FM op 1-10-1995. Mooier kon het dus niet. Ik ben de Vereniging en in het bijzonder Piet Hoffman dan ook zeer erkentelijk.”, aldus Jan Hoogesteijn.

Promo’s Kink FM uit 2005

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.