Testuitzendingen Joyne via Eutelsat 9B zijn vertraagd

De testuitzendingen van Joyne, de nieuwe aanbieder van televisie via de satelliet, zijn vertraagd. Het bedrijf had eerder aangekondigd deze week te starten met de testuitzendingen via Eutelsat 9B.

Technische problemen

Door technische problemen zijn er nog geen testuitzendingen gestart van de Nederlandse aanbieder. “De technici werken hard aan de doorgifte maar er heeft zich een probleem voorgedaan in de verbindingen binnen het netwerk. Hierdoor is het niet nog niet mogelijk om het signaal naar onze uplink positie te verzenden.”, aldus Joyne richting haar dealers.

Testuitzendingen

De testuitzendingen gaan bestaan uit het ongecodeerd (free to air) uitzenden van een deel van het aanbod. De verwachting is dat dit slechts enkele dagen zo zal zijn, mede in verband met auteursrechten. Het is onduidelijk wanneer de testuitzendingen van start gaan.

Aanbod

Ook de officiële bekendmaking van de zenderlijst heeft vertraging opgelopen. De verwachting was dat het complete aanbod van de aanbieder eind deze week bekend zou worden maar dit is uitgesteld.

Pakketten

Eind vorige maand heeft de aanbieder zich al voorgesteld aan de vakhandel. Het aanbod kent naar verluid straks twee pakketten die elk met 1/3/6/12 maanden af te nemen zijn. Het basispakket Joyne Travel Light, zal zenders bevatten als NPO1/2/3, RTL 4/5/7/8/Z, SBS 6, Net 5, Veronica/DisneyXD, SBS9, Discovery Channel en Eurosport 1 en regionale zenders via enkele carousselkanalen.

Het Joyne Basispakket omvat ook zenders als Eurosport 2, VRT Een, VRT Canvas en VRT Ketnet alsmede National Geographic Channel, Fox, Xite, 24Kitchen alsmede Fox Sports 1/3/5 Eredivisie.Ook zullen erotische zenders als Dusk! en Secret Circle worden aangeboden. Ook zullen de zenders Nashville TV, Schlager TV en Oranje TV worden aangeboden.

Website

De aanbieder wil eind volgende week wel haar nieuwe website in de lucht brengen. Tot die tijd worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden middels een nieuwsbrief.

Canal Digitaal

Joyne gaat de concurrentie aan met Canal Digitaal en richt zich daarbij voor een deel op recreatief en gebruik buiten Nederland. De aanbieder hoopt per 24 juli van start te gaan met haar uitzendingen.