NPO 2 in het teken van themaweek ‘Focus op Groen’

NPO 2 heeft komende week de focus op “groen”. De publieke zender besteedt die week in verschillende nieuwe en bestaande programma’s extra veel aandacht aan het milieu en aan afval in het bijzonder. Parallel aan de programmering kan het publiek via de NPO Groen app met tal van nieuwe uitdagingen aan de themaweek meedoen.

De ‘groene’ week

De ‘groene’ week op NPO 2 start maandag 10 oktober op De Dag van de Duurzaamheid met de NOS-uitzending De Nationale Duurzaamheidsdag. Van dinsdag tot en met vrijdag is dagelijks het programma Rot op met je milieu van de EO te zien, gepresenteerd door Dennis van der Geest.

De documentaire-rubriek 2Doc presenteert diverse documentaires met milieu en duurzaamheid als thema. Daarnaast zijn op NPO 2 programma’s te zien die het hele jaar door aan dit thema aandacht besteden, zoals BinnensteBuiten (KRO-NCRV), Groen Licht (VARA), Vroege Vogels (VARA) en Koken met Van Boven (VPRO).

App

De gratis NPO Groen app is speciaal voor deze week geüpdatet. De app is aangevuld met nieuwe uitdagingen, afgestemd op de programmering, en nog persoonlijker geworden. Behalve tips van bekende Nederlanders krijg je uitdagingen voorgeschoteld op basis van je persoonlijk gedrag.

“Belangrijk”

Netmanager Gijs van Beuzekom van NPO 2 over het belang van de themaweek: “Een groene en duurzame toekomst vinden we allemaal belangrijk, maar is niet vanzelfsprekend. We moeten er voortdurend aandacht voor houden. De publieke omroep heeft hierin een extra verantwoordelijkheid, omdat wij met onze programma’s wekelijks ruim 80 procent van de samenleving bereiken. Deze themaweek drukt ons enerzijds met de neus op de feiten, maar biedt ook inspiratie en concrete tips, om zelf bij te dragen aan een groenere wereld.”

Meer informatie over de Themaweek Focus op Groen en de NPO Groen app is te vinden op www.npo.nl/groen.

Uitzendschema Themaweek Focus op Groen op NPO 2

  • ma 10 okt – De Nationale Duurzaamheidsdag (NOS) – 16.50 uur
  • ma 10 okt – 2Doc: Klimaatontkenners (VARA) – 20.55 uur
  • di 11 t/m vr 14 okt – Rot op met je milieu (EO) – 20.25 uur
  • di 11 okt – 2Doc: Racing Extinction (VARA) – 23.00 uur
  • woe 12 okt – 2Doc: Sea Blind (VPRO) – 23.00 uur
  • do 13 okt – 2Doc: De man die de wereld wilde veranderen (Human) – 23.00 uur

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.