Tientallen illegale ‘Ziggo-kijkers’ in Enschede leveren apparatuur in

In de regio Enschede hebben ongeveer 65 inwoners hun apparatuur waarmee illegaal naar abonnementen van onder andere aanbieder Ziggo kon worden gekeken ingeleverd. Dit bericht de regionale krant Tubantia.

Inval

Eind januari deed de politie van Enschede een inval bij het bedrijf Euro Global in Enschede. Uit onderzoek was gebleken dat het bedrijf aan honderden klanten zogenoemde dreamboxen verkocht.

Programmatuur

In deze dreamboxen was programmatuur aangebracht waarmee (illegaal) complete televisiepakketten van onder andere Ziggo konden worden bekeken voor een bepaalde periode. Voor de abonnementen werden prijzen betaald die aanzienlijk lager waren dan normaal gesproken het geval is.

Oproep

De politie van Enschede riep na de inval inwoners uit de regio Enschede op die beschikken over een dreambox/setupbox met illegale software, deze in te leveren bij het politiebureau in Enschede, Hengelo, Almelo, Nijverdal of Oldenzaal. Iedereen die de box inlevert, wordt niet vervolgd voor het strafbare feit. De mensen die “vergeten” om de box in te leveren, lopen de kans wel vervolgd te worden. Inleveren kan nog tot 1 maart 2018.

Abonnementen

Inmiddels hebben meer dan 60 inwoners gehoord gegeven aan de oproep. Tijdens de inval bij het bedrijf nam de politie administratie in beslag. Daaruit zou blijken dat het bedrijf honderden illegale abonnementen verkocht. Een groot deel van de afnemers is dus nog niet tot inkeer gekomen.

Straf

Om hoeveel kastjes het precies gaat, en welke maatregelen er volgen voor gebruikers die de Dreambox niet voor 1 maart inleveren en dus een straf riskeren, wil politiezegsman Kremer niets zeggen tegenover de krant.