Tijdelijk geen muziek van Michael Jackson op NH Radio

De publieke regionale radiozender van Noord-Holland, NH Radio, zal de komende periode geen muziek uitzenden van Michael Jackson.

Documentaire

Dit heeft stationmanager van de radiozender, Arjan Snijders, vandaag bekend gemaakt. Aanleiding is de omstreden documentaire Leaving Neverland, die vrijdag op televisie wordt uitgezonden.

Beschuldigingen

De ‘King of Pop’ wordt in de controversiële film beschuldigd van het seksueel misbruiken van Wade Robson en James Safechuck, twee mannen die jarenlang tot de intieme vriendenkring van de zanger behoorden. Zij vertellen in detail hoe Jackson ze jarenlang zou hebben misbruikt toen ze kinderen waren.

Niet meer “neutraal” luisteren

De regionale radiozender van Noord-Holland is bang dat als luisteraars nu een liedje van de zanger horen, ze te veel zullen denken aan de verhalen die over hem rond gaan. “Dan luister je niet meer neutraal naar de muziek“, wordt in het statement verteld. “We willen dat je onbevangen naar de liedjes kan luisteren.

Paar weken

De boycot van Jackson’s muziek duurt in ieder geval een paar weken. Daarna gaat NH Radio beoordelen of “het wel weer werkt voor de luisteraars om de liedjes te luisteren.”. De documentaire is vrijdag 8 maart om 20.25 uur te zien bij de VPRO op NPO 3.

Voorlopig is NH Radio de enige radiozender in Nederland die de muziek van ‘The King of Pop’ in de ban doet.

Video