Tijdelijke radiozender rond International Radio Festival op DAB+

Via DAB+ en Internet is tot en met zondag een tijdelijke radiozender te ontvangen die uitzendt vanaf het International Radio Festival in het Italiaanse Milaan.

International Radio Festival

Het International Radio Festival is opgericht in 2010 en staat jaarlijks vier dagen stil bij het fenomeen radio in al haar facetten. Vorig jaar werd het festival gehouden in het Zwitserse Zürich. De Nederlandse internetradiozender Red Light Radio uit Amsterdam werd tijdens de editie van het festival uitgeroepen tot beste online radiozender ter wereld.

Milaan

Ook tijdens de editie van 2016, die vandaag van start gaat in Milaan, zullen weer veel radiozenders uit de gehele wereld aanwezig zijn. Er zal niet alleen worden gepraat over radio maar radiozenders zullen ook uitzendingen verzorgen. Hiervoor is tot en met zondag 10 april een speciale radiozender in de lucht. Hierop zullen diverse radiozenders uit de gehele wereld programma’s maken.

DAB+

De zender is wereldwijd te ontvangen via Internet maar zal voor de gelegenheid in Nederland ook via de digitale ether te ontvangen zijn. Netwerkaanbieder MTVNL zal het kanaal met de naam ‘IRF 2016’ tot en met zondag uitzenden via haar DAB+-netwerk. Het netwerk van MTVNL is in grote delen van Nederland te ontvangen met een digitale radio. Zenderexploitant Broadcast Partners maakt de doorgifte van de speciale radiozender mogelijk. De programmering van de radiozender is hier te vinden.

Twitter:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.