TMF in Vlaanderen gestopt: tijdperk ten einde

TMF (The Music Factory) heeft vanochtend om 6.00 uur haar uitzendingen gestaakt in Vlaanderen. Voortaan is op het kanaal 24 uur per dag Comedy Central te zien.

Aan het einde van het laatste programma, TMF Total Interactive, werd een slide met de tekst “Vaarwel/Tot nooit” getoond. De laatste videoclip was ‘Thank You For The Music’ van ABBA aldus de Wikipedia-pagina van TMF Vlaanderen. België was het laatste land waar de van oorsprong Nederlandse muziekzender te zien was, eerder was de zender al gestopt in het Verenigd Koninkrijk, Australië en natuurlijk Nederland.

TMF begon in 1995 in Nederland

TMF begon met haar uitzendingen op 1 mei 1995 in Nederland. De zender is destijds opgericht door Lex Harding in samenwerking met het multimediabedrijf Arcade. Naast TMF exploiteerde Arcade ook de televisiezender TV10 Gold. In Vlaanderen ging TMF in oktober 1998 van start. In 2002 werden de aandelen van TMF gekocht door de concurrent MTV Networks. Naast Nederland en Vlaanderen waren ook zenders met de naam TMF actief in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Comedy Central

Comedy Central werd op 20 januari vorig jaar gelanceerd in Vlaanderen en was tot vandaag elke dag van 22 uur tot middernacht te zien op het kanaal van TMF. Per vandaag is Comedy Central 24 uur per dag te zien via dit kanaal. In Nederland verdween TMF in 2011 al van de buis.

Viacom International Media Networks in een persbericht over veranderingen per vandaag in Vlaanderen: Ook in Vlaanderen heeft Comedy Central veel potentieel, net als in Nederland en de rest van de wereld. Sinds de lancering vorig jaar kwamen er vanuit verschillende kanten vragen of wij het aanbod van Comedy wilden vergroten. Dat gaan wij vanaf vandaag doen. Van internationale top comedy series als “South Park” en “Bob’s burgers”, nieuwe producties als “POPOZ”, tot “The daily show”.” De vernieuwde “The daily show met Noah Trevor” zal nu ook in Vlaanderen te zien zijn.

JIM

In 2001 kreeg TMF in Vlaanderen al concurrentie van JIMtv, de jongeren- en muziekzender van VMMa, die later werd omgedoopt tot JIM. Vorige maand kondigde VMMa aan dat JIM stopt op 18 december. In de plaats komt er een nieuwe kinderzender die zich richt op jongens van 8 tot 12 jaar.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.