TMF verdwijnt ook in Vlaanderen van de buis

Muziekzender TMF (The Music Factory) verdwijnt na Nederland ook in Vlaanderen van het scherm. Comedy Central 24/7 is vanaf 1 november te zien via het kanaal van TMF aldus eigenaar Viacom International Media Networks (VIMN)

TMF

TMF begon met haar uitzendingen op 1 mei 1995 in Nederland. De zender is destijds opgericht door Lex Harding in samenwerking met het multimediabedrijf Arcade. Naast TMF exploiteerde Arcade ook de televisiezender TV10 Gold. In Vlaanderen ging TMF in 1998 van start. Comedy Central werd op 20 januari vorig jaar gelanceerd in Vlaanderen en is nu te zien op het kanaal van TMF van 22 uur tot middernacht. Vanaf 1 november zal Comedy Central 24/7 uitzenden in plaats van de huidige twee uur, waardoor TMF verdwijnt. In Nederland verdween TMF in 2011 al van de buis.

Comedy Central

Viacom International Media Networks in een persbericht over veranderingen per 1 november in Vlaanderen: Ook in Vlaanderen heeft Comedy Central veel potentieel, net als in Nederland en de rest van de wereld. Sinds de lancering vorig jaar kwamen er vanuit verschillende kanten vragen of wij het aanbod van Comedy wilden vergroten. Dat gaan wij vanaf 1 november doen. Van internationale top comedy series als “South Park” en “Bob’s burgers”, nieuwe producties als “POPOZ”, tot “The daily show”.” De vernieuwde “The daily show met Noah Trevor” zal ook in Vlaanderen te zien zijn vanaf 1 november.

JIM

In 2001 kreeg TMF in Vlaanderen al concurrentie van JIMtv, de jongeren- en muziekzender van VMMa, die later werd omgedoopt tot JIM. Vorige maand kondigde VMMa aan dat JIM stopt op 18 december. In de plaats komt er een nieuwe kinderzender die zich richt op jongens van 8 tot 12 jaar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.