Toch samenwerking tussen lokale omroepen in Krimpenerwaard

lokaleomroepRTV Krimpenerwaard en Vlistam Radio hebben toch nog overeenstemming bereikt over de vorming van van één lokale omroep voor de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Dit berichten de beide omroepen op hun website.

De voorzitters Egbert van der Veen (RTV Krimpenerwaard) en Gert van den Berg (Vlistam) hebben onder leiding van onafhankelijk bemiddelaar Hans Oosters de afgelopen weken constructieve gesprekken gevoerd. Er is afgesproken op welke wijze de integratie van de vier voormalige lokale omroepen – Vrolek (Nederlek), Centraal (Bergambacht), Zilverstad (Schoonhoven) en Vlistam (Vlist) – in de nieuwe omroeporganisatie RTV Krimpenerwaard het beste kan worden afgerond.

Tevens zijn er afspraken gemaakt over de samenstelling van het nieuwe bestuur en de instroom van de medewerkers van Vlistam in de nieuwe omroeporganisatie. De gemeenteraad van Krimpenerwaard wordt geadviseerd het Commissariaat voor de Media te adviseren dat de nieuwe omroep RTV Krimpenerwaard de representatieve lokale omroep binnen de nieuwe gemeente zal zijn.

Per 1 juli is er dus nog maar één lokale omroep in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard: RTV Krimpenerwaard. Momenteel zenden de voormalige lokale omroepen Vrolek, Centraal en Zilverstad al een programma uit onder de naam RTV Krimpenerwaard. Lokale omroep Vlistam uit Vlist trok zich eerder terug uit het samenwerkingsverband RTV Krimpenerwaard. Bemiddelaar Hans Oosters moest er aan te pas komen om beide partijen weer op één lijn te krijgen. Voor Vlistam Radio betekent deze overeenkomst dat per eind mei gestopt wordt met eigen uitzendingen.

Zaterdag 30 mei is de laatste uitzenddag van de lokale omroep Vlistam als zelfstandige omroep. Op deze dag zal een speciaal afscheidsprogramma worden gemaakt door de medewerkers van Vlistam.

Interview met Frank van Suchtelen (RTV Krimpenerwaard) van 20 april jl in Medialand/Studio Alphen over de situatie rond lokale omroepen in de Krimpenerwaard.