Toevoeging dertien regionale publieke omroepen bij NLZIET

De programma’s van de publieke regionale omroep zijn vanaf vandaag ook bij streamingdienst NLZIET te bekijken. Het gaat om de live- en replaystreams van alle dertien regionale publieke omroepen. Door de samenwerking groeit het aanbod van NLZIET naar 34 live tv-kanalen en naar meer dan 100.000 on demand programma’s. De komst van de regionale zenders was al eerder aangekondigd.

Aanbod

De dertien regionale omroepen maken dagelijks gezamenlijk ongeveer 9,5 uur nieuwe programma’s. Het brede programma-aanbod bestaat naast nieuws ook uit programma’s over bijvoorbeeld cultuur, natuur, historie en sport. Daarnaast worden er jaarlijks meer dan 200 evenementen en meer dan 70 documentaires uitgezonden.

Zenders

Alle dertien regionale omroepen zijn vanaf 1 oktober 2019 bij NLZIET te zien. Het gaat om de programma’s van RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1.

NPO Start

Het is opvallend dat de televisiezenders van de publieke regionale omroep niet te zien zijn via NPO Start. Via dit platform zijn wel alle zenders van de landelijke publieke omroep te zien. Een woordvoerder van RPO, het overkoepelende orgaan van regionale omroepen, geeft tegenover deze website aan dat er wel wordt gekeken naar de mogelijkheden om de regionale programma’s toe te voegen aan NPO Start.