TV Noord-Holland past weekendprogrammering aan

voetbalVoetbalfans zitten vanaf september goed bij RTV Noord-Holland. De regionale zender brengt op zaterdag om 17:15 uur als eerste in ‘Noord-Holland Sport’ samenvattingen uit de Jupiler League. De verrichtingen van de Noord-Hollandse clubs Telstar en FC Volendam worden op de voet gevolgd.

Voor het laatste sportnieuws uit de provincie is het in het weekend goed toeven bij RTV Noord-Holland. Op zondagen om 17:10 uur is het vaste prik: voetbalanalist Ton Ojers schuift aan bij presentatoren Klaas Jan Bos en Edward Dekker om het voetbalnieuws door te nemen. Daarnaast is er veel aandacht voor de Topklasse en ander sportnieuws.

Ook natuurliefhebbers worden op hun wenken bediend. Op zaterdag 8 september om 17:30 uur start een gloednieuw seizoen van ‘Natuurlijk Noord-Holland’, waarin presentator Stephan Roest samen met boswachter Arjan Postma de prachtige en verrassende Noord-Hollandse natuur verkent. Dit seizoen bezoekt Stephan onder meer Landgoed Beeckestijn in Velsen, de Oeverlanden aan De Nieuwe Meer in Amsterdam, de Volgermeerpolder in Broek in Waterland en de Haarlemmerhout in Haarlem. Op zaterdagavond om 20:00 uur is de nieuwe regiocrimi ‘Gerede Twijfel’ te zien, waarin een professor criminologie met zijn studenten-onderzoeksteam oude misdaadzaken tegen het licht houdt.

Vanaf zondagavond 9 september is het om 19:15 uur genieten van de belevenissen van Judith Osborn in ‘Weekje Osborn’, waarna aansluitend om 19:30 uur een bijzondere blik achter de schermen wordt geworpen van Koninklijk Theater CarrĂ© in alweer het derde seizoen van ‘De Toegift’. In deze serie worden artiesten als Najib Amhali, Ellen ten Damme, Bert Visscher, Liesbeth List, Stef Bos en Brigitte Kaandorp gevolgd voor hun optredens op dat magische toneel aan de Amstel. (persbericht)