TV Rijnmond start met vernieuwde programmering

Vandaag, maandag 31 juli, start de regionale televisiezender TV Rijnmond met een vernieuwde programmering. De focus komt bij RTV Rijnmond nog meer te liggen op online berichtgeving aldus de de regionale omroep voor de regio Zuid-Holland zuid in een persbericht. De nieuwsuitzendingen op televisie moeten het vanaf vandaag zonder presentator doen.

“Veranderende medialandschap”

“In het continue veranderende medialandschap is het van groot belang dat het actuele nieuws op alle beschikbare kanalen zo snel mogelijk beschikbaar is.”, aldus de omroep in een persbericht. Om in deze behoefte te voorzien gaat de regionale nieuws- en actualiteitenzender voor Zuid-Holland Zuid daarom de focus nog meer leggen op online.

Vaker ververst

Daarnaast zal het nieuws op TV vaker per dag worden ververst. Met die nieuwe aanpak straalt de regionale omroep meer dynamiek en actualiteit uit en wordt het nieuws gebracht door o.a. verslaggevers in de regio, op het moment dat het zich aandient en beperkt het nieuws zich niet tot een aanvangstijdstip van 17:00 uur.

Geen presentator

Voor de kijker betekent dit dat de vertrouwde nieuwsuitzending er anders uit gaat zien. Het meest opvallend is dat de presentator verdwijnt. Daar staat tegenover dat de nieuwsuitzending vaker zal worden ververst, dat op elk moment van de dag nieuwe reportages aan de het programma kunnen worden toegevoegd.

Tot op heden was het zo dat er elke dag om 17:00 uur een compleet nieuwe uitzending werd gemaakt. “Van dat principe stappen we nu af. In de toekomst worden reportages uitgezonden meteen als ze klaar zijn. Een onderwerp dat in de ochtend is gebeurd komt nog die ochtend in de nieuwsuitzending. Datzelfde geldt voor onderwerpen in de avond, die komen nog dezelfde avond op TV Rijnmond.”, aldus de regionale omroep.