TV West tevreden over kijkcijfers WK Hockey

rtvwestTV West is zeer tevreden over de kijkcijfers die zender behaald met het uitzenden van alle wedstrijden van het WK Hockey dat tot en met 15 juni wordt gehouden in Den Haag.
Het marktaandeel van TV West is door de speciale programmering rondom het WK hockey vervijfvoudigd, aldus de regionale omroep in een persbericht. Binnen de uitzendregio, het noordelijk deel van Zuid-Holland, is het marktaandeel verdrievoudigd. Als het aantal TV West-kijkers in heel Nederland wordt meegeteld, is het marktaandeel vervijfvoudigd.

Groei alle kanalen Omroep West
Vanaf 31 mei, de dag waarop de eerste wedstrijd op het WK hockey werd gespeeld, bereikt TV West gemiddeld 500.000 kijkers per dag. De dag met het hoogste bereik tot nu toe, was maandag 9 juni met in totaal 720.000 kijkers van 6 jaar en ouder. De livestream op de website van Omroep West -en te zien in de app- behaalde in de periode van het WK hockey tot nu toe gemiddeld 10.000 views per dag. Ook hier had 9 juni het hoogste bereik, met 16.000 views. Het aantal fans van de Facebookpagina van Omroep West nam sinds de start van het toernooi met 50% toe.

Programmering aangepast aan WK hockey
TV West zendt als enige omroep alle wedstrijden, in samenwerking met de NOS, live uit. Daarnaast wordt er tot en met de finale op zondag 15 mei dagelijks TV West Hockey uitgezonden, een live programma vanuit het Kyocera Stadion. Hierin ontvangen presentatoren Menno Tamming, Bart Nolles en Herman Nanninga om de beurt prominente gasten aan tafel.

Grootste productie bij Omroep West ooit
Hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep West is verheugd: “Niet iedereen beseft het zich, maar het WK hockey is het grootste evenement ooit in Den Haag gehouden. En daar moeten wij als regionale zender dan natuurlijk bij zijn! Wij zitten immers letterlijk midden in de sfeer en het evenement zelf. Via al onze kanalen is alles rechtstreeks te volgen. Dat heeft geresulteerd in de grootste productie die we als omroep ooit hebben neergezet. En gelukkig niet voor niets, want zowel de hoge kijk- als bereikcijfers als de positieve reacties, die we dagelijks uit heel Nederland ontvangen, geven aan dat we heel veel mensen hier een plezier mee doen. Omroep West is deze twee weken gewoon dé hockeyzender van Nederland.”