Twee grote Italiaanse uitgevers gaan fuseren

Twee grote Italiaanse uitgevers hebben aangekondigd te fuseren. Het gaat om Gruppo l’Espresso en Itedi. Momenteel is Gruppo l’Espresso in handen van De Benedetti (53,6%) en Itedi (Italiana Editrice) van Fiat Chrysler Automobiles (FCA, 77 %).

Papier, radio en televisie

Itedi is de uitgever van onder andere de uitgaven La Stampa en Il Secolo XIX. Gruppo l’Espresso is uitgever van de krant La Repubblica, het weekblad L’Espresso, National Geographic Italia alsmede een aantal regionale kranten en radiozenders als Radio Deejay, Radio Capital, M2o alsmede tv-zenders MyDeejay, Radio Capital TV en M2o TV.

De Benedetti

De Benedetti zal de referente aandeelhouder met 40 % in de groep blijven; FCA houdt 16 % en de familie Perrone (die minderheidsaandeelhouder is van Itedi) verkrijgt 5 %. De rest is voor kleinere aandeelhouders alsmede beursgenoteerd.

Fiat Chrysler Automobiles

Het autobedrijf FCA heeft tevens aangekondigd zich terug te trekken uit de uitgeversgroep RCS Mediagroup (Corriere della Sera) waarin het 16,7% houdt en daarmee de grootste aandeelhouder is. FCA zou de aandelen van RCS Mediagrouop willen verdelen onder de eigen aandeelhouders.

De fusie van L’Espresso en Itedi moet in het eerste kwartaal 2017 zijn gerealiseerd. De nieuwe fusie-uitgever wordt waarschijnlijk de tweede uitgever van Italie, na Mondadori (van Berlusconi) en RCS Mediagroup op de derde plek.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.