Twee nieuwe series van start bij NPO

npoVanavond starten op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) twee nieuwe series. Eerst wordt op Nederland 2 Ramses uitgezonden en op Nederland 1 is de eerste aflevering van Heer & Meester te zien.

Ramses
In Ramses het verhaal over het uitzonderlijke en meeslepende leven van de jonge Ramses Shaffy in de jaren zestig tot het einde van de jaren zeventig. Het zijn de jaren dat Shaffy uitgroeit tot de lieveling van het Nederlandse toneel. De vierdelige dramaserie vertelt over de mens die Ramses was en de invloed die hij op anderen had. De regie is in handen van Michiel van Erp, die samen met Marnie Blok ook verantwoordelijk is voor het script. Ramses is vanaf 20.20 uur te zien op Nederland 2.

Heer & Meester
Valentijn Rixtus Bentinck, gespeeld door Daan Schuurmans, is een charismatische man wiens levens wordt be├»nvloed door zijn onbekende verleden. Twee dagen na zijn geboorte is hij te vondeling gelegd bij een katholiek internaat in het zuiden van land. In de loop der jaren wordt hij steeds meer onafhankelijk en is zijn motto ‘Elke dag is Valentijnsdag!’, maar ondanks zijn avonturen blijft zijn afkomst aan hem knagen. Hij vindt in Officier van Justitie Suze, gespeeld door Sytske van der Ster, een ideale weg naar informatie. Heer & Meester is vanaf 21.30 uur te zien op Nederland 1.