Twee ziekenomroepen stoppen met uitzendingen

lokaleomroepTwee ziekenomroepen stoppen binnenkort met hun uitzendingen. Het gaat om Radio Boterbloem uit de Bollenstreek en Ziekenhuisomroep Oei-Oei uit Roosendaal.

Radio Boterbloem
De zieken- en bejaardenomroep Boterbloem stopt per 1 januari 2015 met haar uitzendingen. De omroep begon in 1966 met het maken van radioprogramma’s in verzorgingshuizen in Teylingen, Lisse en Hillegom. De vrijwilligers van de omroep hebben geconstateerd dat de manier van uitzenden, een paar uur per dag uitsluitend in een verzorgingshuis, achterhaald is. Bewoners kunnen nu op een zeer gevarieerde, andere manier ook radioprogramma’s beluisteren. Drie medewerkers hebben zich aangesloten bij Bo, de lokale omroep van de Bollenstreek.

Ziekenhuisomroep Oei Oei
Na 46 jaar beÃĢindigt Ziekenhuisomroep Oei-Oei uit Roosendaal haar activiteiten op zaterdag 8 november in het Franciscus Ziekenhuis te Roosendaal. “Diverse omstandigheden, ontwikkelingen en veranderend beleid zijn redenen hiervan. In goed overleg met de organisatie is de omroep bezig haar activiteiten af te bouwen.”,aldus de omroep op haar website. Op zaterdag 8 november, de laatste uitzenddag vanuit een mobiele studio in de hal, zal tijdens het middagprogramma in aanwezigheid van genodigden en (oud) leden vanaf 15.30 een ‘count-down’ plaatsvinden. Na enkele toespraken, bedanken en een symbolische overdracht van historisch materiaal van de omroep aan de heemkundekring ‘de Vrijheijt van Rosendale’ zal om 15.46 op ludieke wijze de ‘stekker’ eruit worden getrokken en valt ‘het doek’ letterlijk voor de omroep binnen het Franciscus Ziekenhuis. De omroep is in vergevorderde stadium van bespreking met een zorgorganisatie voor het maken van een doorstart als senior(en) huisomroep.

Minder ziekenomroepen
De laatste jaren is een groot aantal ziekenomroepen verdwenen. Reden van het stopzetten van de uitzendingen zijn vaak de bezuinigingen die plaatsvinden binnen een een ziekenhuis. Toch zijn er ook ziekenomroepen die juist investeren in de toekomst. De Flevo Ziekenomroep uit Almere heeft onlangs een gloednieuwe studio in gebruik genomen.