Tweede editie RADIONL toegevoegd aan regionaal DAB+-kavel Randstad

Er is een tweede editie van de regionale commerciële radiozender RADIONL toegevoegd aan het bovenregionaal DAB+-kavel in West-Nederland. Op kanaal 8A is sinds 1 september al de regionale editie Amersfoort te horen via DAB+. Vanaf nu is ook de editie van RADIONL uit Amsterdam te horen. De editie uit Amsterdam is te herkennen aan het naamlabel RADIONL2 NH-ZH op kanaal 8A.

Wettelijke verplichting

Het toevoegen van deze editie heeft te maken met het feit dat de eigenaar van het FM-kavel B03 (Several Media) sinds 1 september verplicht is om het FM-signaal ook via DAB+ uit te zenden. Het gaat hier onder andere om de FM-frequentie 94,9 MHz in Amsterdam waarop het signaal van RADIONL / editie Amsterdam is te horen. RADIONL produceert al een aantal jaar een radioprogramma voor Several Media BV.

Het signaal van RADIONL dat sinds 1 september al te horen is via het bovenregionaal DAB+-pakket in West-Nederland komt voort uit de verplichting van de vergunninghouder NDC Radio BV om het programma dat te horen is via FM-kavel B36 (99.5 MHz in Amersfoort) uit te zenden via DAB+.

Several Media BV

Met het toevoegen van het signaal van RADIONL/editie Amsterdam voldoet Several Media aan de verplichting om haar programma naast FM ook via DAB+ uit te zenden. Deze website heeft eerder aan Several Media BV al vragen gesteld rond het ontbreken van digitale distributie sinds 1 september. Hierop is echter nooit een reactie gekomen. Het Agentschap Telecom heeft op verzoek van deze website de vragen die gesteld zijn in beraad.

Ruimte

Op het bovenregionaal DAB+-kavel 8A is nu nog ruimte voor één radiozender. Deze ruimte is echter gekoppeld aan de middengolffrequentie 1485 kHz (kavel C11). De vergunning voor deze frequentie is ingetrokken en zal volgens het Agentschap Telecom voorlopig niet worden uitgegeven. Minister Kamp (Economische Zaken) zal binnenkort meer bekend maken rond de procedure voor de toekomstige verdeling van middengolffrequenties.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.