Tweede seizoen Mr. Robot van start bij NTR op NPO 3

Vanaf komende nacht zijn elke zaterdagnacht twee afleveringen van het tweede seizoen van de Amerikaanse serie Mr. Robot te zien bij de NTR op NPO 3.

Mr. Robot

De serie draait om de contactgestoorde en morfine verslaafde jonge programmeur Elliot Alderson (Rami Malek) die zich aansluit bij het hackerscollectief fsociety, geleid door de mysterieuze Mr. Robot (Christian Slater).  De dramaserie won dit jaar twee Emmy Awards én twee Golden Globes.

Seizoen 1

Het eerste seizoen werd vorig jaar uitgezonden door de VPRO. De jonge, sociaal onhandige programmeur Elliot Alderson werkt overdag bij een internetbeveiligingsbedrijf. ‘s Nachts gebruikt hij zijn hackerskunsten om zo vrienden en kennissen te beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen. Op een dag wordt hij gerekruteerd door een onbekende man die ‘Mr. Robot’ op zijn jasje heeft staan. Hij vraagt Elliot om lid te worden van een hackersteam genaamd ‘fsociety’ met als doel het bedrijf te vernietigen waar Elliot de beveiliging voor doet.

Seizoen 2

In het tweede seizoen woont Elliot bij zijn moeder en leidt een analoog bestaan, om onder de invloed van Mr. Robot uit te komen. In het nieuwe seizoen zal blijken of dat gaat lukken. Dit seizoen telt, na de tien afleveringen van het eerste seizoen, maar liefst twaalf afleveringen. Deze worden als dubbelafleveringen uitgezonden.

Filmscript, 3e seizoen op komst.

Het script voor de serie was oorspronkelijk een filmscript. Het eerste seizoen is dan ook te beschouwen als de eerste akte, waarin het verhaal opgezet wordt. In het tweede seizoen staat het grote conflict centraal, dat in het derde seizoen hopelijk opgelost wordt. De Amerikaanse zender USA, die serie produceert en uitzendt in de Verenigde Staten, heeft al aangegeven dat er ook een derde seizoen van de serie komt.

Mr. Robot, vanaf zaterdag 22 oktober om 00.00 uur, NTR, NPO 3. De komende weken worden er per nacht twee afleveringen uitgezonden.

Video:

Trailer Seizoen 2

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.