videoland

Tweede seizoen ‘The Good Doctor’ van start op Videoland

Vanaf vandaag zijn de eerste twee afleveringen van het tweede seizoen van de serie ‘The Good Doctor’ exclusief te zien bij Videoland. Vanaf volgende week zal er wekelijks een nieuwe aflevering van de serie te zien zijn op de streamingdienst van RTL.

De serie

‘The Good Doctor’ gaat over Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore), een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom. Shaun verruilt het rustige plattelandsleven voor de prestigieuze chirurgische eenheid van het St. Bonaventure-ziekenhuis.

Het personeel en het bestuur zijn in eerste instantie sceptisch door zijn stoornissen, maar zijn enige aanhanger, dr. Aaron Glassman, daagt hen uit om Shaun een kans te geven. Al snel wordt duidelijk dat Shaun een grote aanwinst is voor het ziekenhuis, maar de samenwerking gaat niet zonder slag of stoot.

Nieuw seizoen

Het tweede seizoen gaat direct verder waar het eerste seizoen eindigde, en de vragen die de kijker na de seizoensfinale had, worden in de eerste aflevering grotendeels beantwoord. Ook keert een belangrijk persoon uit Shauns leven terug in de serie. Dit seizoen is Freddie Highmore niet alleen te zien als acteur, maar bewees hij ook als schrijver van de eerste aflevering zijn dienst.

Best bekeken televisieserie

Het eerste seizoen van ‘The Good Doctor’ was een wereldwijde hit. In de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Spanje was het de best bekeken televisieserie. Hoofdrolspeler Freddie Highmore ontving voor zijn rol als Dr. Shaun Murphy een Golden Globe-nominatie.

De eerste twee afleveringen van het tweede seizoen zijn vanaf nu te zien op Videoland. Ook het eerste seizoen van de serie nog te bekijken op de dienst.

Video: