UEFA Supercup Barcelona – Sevilla live bij SBS6

Vanavond wordt de Supercup gespeeld. De winnaar van de Europa League komt uit tegen de winnaar van Champions League. SBS6 zendt de wedstrijd live uit.

De UEFA Supercup wordt vanavond een Spaans onderonsje. FC Barcelona neemt het als winnaar van de Champions League, op tegen de winnaar van de Europa League: Sevilla FC. De wedstrijd wordt gespeeld in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië.

Sinds 1972

De Supercup bestaat sinds 1972, Ajax won de allereerste editie. Ook de tweede wedstrijd in 1973 werd gewonnen door de Amsterdamse club. Van de 43 keer dat er om de Supercup werd gespeeld, is het nu de derde keer dat er twee Spaanse clubs in de eindstrijd tegenover elkaar staan. Vorig jaar was de UEFA Supercup ook een Spaans onderonsje: Real Mardrid won toen met 2-0 van Sevilla FC.

SBS6

De voetbalavond bij SBS6 wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. Ronald de Boer staat hem bij voor de wedstrijdanalyse. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Leo Oldenburger. De uitzending begint om 20.10 uur bij SBS6.

Champions League

SBS6 heeft sinds dit jaar de rechten voor het uitzenden van de wedstrijden van de Champions League in bezit. Nu.nl zendt de wedstrijden live uit via Internet. PSV uit Eindhoven doet voor Nederland mee in de groepsfase van de Champions League. Ajax uit Amsterdam werd vorige week in de eerste rond van de Champions League uitgeschakeld. Ajax doet mee aan de voorronde voor deelname aan de Europa League.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.