Uitreiking The Oscars 2017 live op Net5 en Superguide

Komende nacht worden in de Verenigde Staten voor de 89e keer The Oscars uitgereikt. De uitreiking is dit jaar live te volgen via Net5. The  Academy Awards, zoals de prijs officieel heet, wordt gezien als de belangrijkste filmprijs in Amerika. The Oscars 2017 wordt dit jaar voor het eerst gepresenteerd door de Amerikaanse host Jimmy Kimmel.

Favoriet

Grote Oscarfavoriet dit jaar is de musical La La Land met liefst 14 nominaties voor onder meer ‘beste film’, ‘beste acteur’ (Ryan Gosling) en ‘beste actrice’ (Emma Stone). Andere kanshebbers zijn Moonlight, Manchester by the Sea, Arival en Hacksaw Ridge. De Nederlander Michael Dudok de Wit met The Red Turtle genomineerd in de categorie ‘beste animatiefilm’. Alle genomineerde vind je hier.

Net5

In tegenstelling tot voorgaande jaren, waarin de uitreiking in Nederland exclusief was te zien via de betaalzender Film1, is de uitreiking dit jaar te volgen op Net5. De uitzending van Net5 begint om 2.30 uur komende nacht. De uitreiking is ook live te volgen via Internet via een livestream. De uitzending duurt tot 6.00 uur. Maandag, 27 februari, is er ook een samenvatting te zien bij Net5. De samenvatting is te zien om 17.00 uur en 23.15 uur.

Superguide

Online TV-gids Superguide besteedt ook aandacht aan The Oscars. In de nacht van 26 op 27 februari worden de 89ste Academy Awards live uitgezonden op Superguide.nl en in de app. Op Superguide.nl is voor het eerst in Nederland ook de “Thank You Cam” te zien, met “Thank you’s” van de winnaars. Superguide geeft hiermee een euforische blik backstage als de wereldsterren van het podium afwandelen. Superguide is beschikbaar op Internet en als app op de smartphone of tablet.

Tweets: