UK Open Darts live te volgen op televisie en Internet

Tot en met 4 maart wordt het UK Open Darts gehouden. Dit toernooi is live te volgen via televisie op RTL 7 en Internet.

Coral UK Open Darts

Het Coral UK Open Darts wordt gehouden in het Butlins Resort in het Engelse Minehead. Het toernooi wordt gespeeld door de beste 96 spelers van de UK Open Order of Merit aangevuld met 32 qualifiers die via diverse kwalificatietoernooien zich hebben weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi dat ook wel de FA Cup of darts wordt genoemd.

Geen publiek

Dartsbond PDC heeft vrijdag besloten dat er vanwege de zware storm en sneeuw in Engeland dit weekend geen toeschouwers welkom zijn bij de UK Open. Om dezelfde reden werd donderdag op last van de lokale autoriteiten al een streep gezet door de Premier League-speelronde in de Westpoint Arena in Exeter, dat vlakbij Minehead ligt.

Nederland

In ieder geval nemen de Nederlanders Michael van Gerwen Ron Meulenkamp, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Danny Noppert, Benito van de Pas, Jermaine Wattimena, Vincent Kamphuis,Raymond van Barneveld deel aan het toernooi. Daarnaast zal dus de gehele top 32 van de Order of Merit aanwezig zijn. In totaal wordt er dit weekeinde voor 350.000 Britse Ponden aan prijzengeld verdeeld.

Titelverdediger

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Peter Wright. Hij wist in de vorige editie de finale met 11-6 te winnen van Gerwyn Price. De Nederlander Michael van Gerwen deed vorig jaar niet mee aan het toernooi vanwege een blessure.

RTL 7

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de UK Open. Alle wedstrijden zullen vanaf vrijdagmiddag live te zien zijn via de betaalde stream op rtl7darts.nl. Op televisie zijn er op RTL7 live uitzendingen op zaterdagavond vanaf 20.00 uur en zondagavond vanaf 20.00 uur. Vanavond, vrijdag 2 maart, zijn er samenvattingen te zien van de eerste dag tussen 22.00 – 24.00 uur.