UNESCO: 13 februari is ‘Wereldradiodag’

Vandaag, 13 februari, is door UNESCO uitgeroepen tot Wereldradiodag. De UNESO wil hiermee het belang van het medium radio benadrukken. Dit jaar is het thema radio in tijden van nood en rampen.

UNESCO

UNESCO, de organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur van de Verenigde Naties, wil via Wereldradiodag de toegang tot radio wereldwijd vergroten. “Radio is voor miljoenen luisteraars over de hele wereld het enige en meest toegankelijke medium. Bovendien geeft radio wereldwijd een stem aan onderdrukte groepen zoals vrouwen, jongeren en armen. In geval van nood en rampspoed is radio onmisbaar en cruciaal”, klinkt het. “Voor miljoenen mensen blijft radio echter nog onbereikbaar.”

Bereik

Radio vormt voor de UNESCO een belangrijk instrument in het bereiken van haar eigen doelstellingen op het gebied van het ontwikkelen en bevorderen van de communicatie tussen volkeren, de wederzijdse verstandhouding en de vrije meningsuiting. Volgens de organisatie bereikt radio ongeveer 95% van de wereldbevolking. Zelfs in ontwikkelingslanden heeft 75% van de huishoudens toegang tot radio. Er wordt geschat dat er wereldwijd meer dan 40.000 radiozenders zijn.

Speciale uitzendingen

Op de website worldradioday.org is de hele dag een speciale radiozender te horen met als thema ‘radio in tijden van nood en rampen’. Diverse radiozenders uit de gehele wereld werken mee aan deze radiozender.

Meer informatie over Wereldradiodag via: http://www.worldradioday.org/

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.