UNESCO: 13 februari is World Radio Day / Wereldradiodag

Vandaag, 13 februari, is door UNESCO uitgeroepen tot World Radio Day / Wereldradiodag. De UNESCO wil hiermee het belang van het medium radio benadrukken.

Radio is You!

Deze dag wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en dit jaar is het thema: ‘Radio is You!’ De UNESCO wil hier mee benadrukken dat wanneer je een radio hebt je nooit alleen bent.

UNESCO

UNESCO, de organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur van de Verenigde Naties, wil via Wereldradiodag de toegang tot radio wereldwijd vergroten. “Radio is voor miljoenen luisteraars over de hele wereld het enige en meest toegankelijke medium. Bovendien geeft radio wereldwijd een stem aan onderdrukte groepen zoals vrouwen, jongeren en armen. Met het thema, Radio is You, van dit jaar wil UNESCO benadrukken dat radio ook je vriend kan zijn voor als je alleen bent.

Bereik

Radio vormt voor de UNESCO een belangrijk instrument in het bereiken van haar eigen doelstellingen op het gebied van het ontwikkelen en bevorderen van de communicatie tussen volkeren, de wederzijdse verstandhouding en de vrije meningsuiting. Volgens de organisatie bereikt radio ongeveer 95% van de wereldbevolking. Zelfs in ontwikkelingslanden heeft 75% van de huishoudens toegang tot radio. Er wordt geschat dat er wereldwijd meer dan 40.000 radiozenders zijn.

KBC

In diverse landen wordt er aandacht besteedt aan dit evenement. In Nederland zal The Mighty KBC Radio aandacht schenken aan deze dag al is nog niet geheel duidelijk op welke manier dit gaat plaatsvinden. De radiozender heeft zich wel aangemeld op de website van Wereldradiodag. Meer informatie over Wereldradiodag via de website van het evenement.

Video


#WorldRadioDay