Unieke samenwerking tussen elf regiozenders en Omroep MAX

afstandsbedieningOp 8 september zenden 11 regionale omroepen de eerste aflevering uit van de nieuwe landelijke crimiserie ‘Gerede Twijfel’. De serie is gebaseerd op het gelijknamige project van Peter van Koppen (hoogleraar rechtspsychologie aan de Universiteit van Maastricht) die samen met zijn studenten oude moordzaken opnieuw onderzoekt en hierdoor regelmatig zaken heropend krijgt.

De studenten beperken zich hierbij niet tot de dossiers maar gaan ook zelf actief het land in om getuigen te spreken en onderzoek te doen op de plaats delict. Op initiatief van Peter van Koppen, is er nu ook een dramaserie op TV over enkele van de onderzochte moordzaken.

Behalve dat Gerede Twijfel spannende TV oplevert, speelt de serie ook in op actuele thema’s als tunnelvisie bij de politie en de drama’s van onschuldige mensen in de gevangenis. Wat de serie daarnaast uniek maakt is dat voor het eerst regionale omroepen gezamenlijk een dramaserie opzetten in samenwerking met een landelijke omroep (Omroep MAX). De serie bestaat uit tien verhalen die elk in een andere provincie spelen.

Er is voor “Gerede Twijfel” een jonge cast samengesteld (Hannah Hoekstra, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Robin van den Heuvel, Tomer Pawlicki en Mehrnousch Ramani). De rol van hoogleraar wordt neergezet door Harry van Rijthoven. De scripts zijn in de meeste gevallen geschreven door Dick van den Heuvel, bekend van onder andere “Russen” en “van Speijk” en de musicals ‘Ramses’ en ‘Het circus van de nacht’ over Yab Yum.

De 11 regionale omroepen zenden de 10 verhalen wekelijks in twee delen van 25 minuten uit. Op zaterdag 8 september om 20.00 uur start de serie met deel 1 van aflevering 1. Omroep MAX zendt de serie vanaf 27 mei 2013 uit. (via RTV Drenthe)