UP Network al weer verdwenen bij Canal Digitaal

Televisieprovider Canal Digitaal heeft de doorgifte van de televisiezender UP Network al weer gestaakt. De provider die digitale televisie via de satelliet aanbiedt begon in april van dit jaar met het aanbieden van de televisiezender die zich richt op alles wat te maken heeft met luchtvaart.

Niet meer interessant voor Nederland

De televisiezender blijft wel uitzenden voor de Tsjechië en Slowakije. Canal Digitaal gaf destijds aan dat de televisiezender zich in de toekomst ook op onder andere Nederland zou gaan richten maar dit is van korte duur geweest. Volgens de aanbieder “heeft de programmering van de zender recent wijzigingen ondergaan en nu veel minder geschikt voor een Nederlands kijkerspubliek. Er is onder andere geen Nederlandse ondertiteling meer beschikbaar.”

Uitbreiding

De verwachting is dat het aanbod van televisiezenders bij Canal Digitaal in de komende maanden wordt uitgebreid met de televisiezender C Music. Deze zender brengt een mix van klassieke, crossover muziek en filmmuziek. Daarnaast is de verwachting dat de televisiezender Stingray iConcert binnenkort in HD-kwaliteit gaat worden doorgegeven door de provider. De zender die veel muziekconcerten brengt is nu al in standaardkwaliteit te zien bij Canal Digitaal. Stingray iConcert is deze maand zender van de maand en derhalve voor alle abonnees van de provider te zien.

Uitbreiding TV Gemist en Begin Gemist

Canal Digitaal kondigt ook een uitbreiding van haar diensten TV Gemist en Begin Gemist aan. De aanbieder heeft alle televisiezenders van RTL Nederland toegevoegd aan de dienst. Vanaf nu zijn programma’s die zijn uitgezonden op RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Z, RTL Crime, RTL Telekids en RTL Lounge op elk moment terugkijken via TV Gemist. Daarnaast is het dus mogelijk om, als je later inschakelt, een uitzending opnieuw te starten via Begin Gemist.