UPC lanceert Horizon-platform

upcVandaag lanceert UPC Nederland Horizon, een complete lijn producten en diensten die het nieuwe tv-kijken mogelijk maakt. Horizon omvat een nieuwe mediabox met ingebouwd internetmodem, online tv-kijken en apps voor smartphone en tablet. Hiermee krijgt de kijker toegang krijgt tot alle vormen van tv-, internet- en persoonlijke content op alle schermen in en om het huis. Daarnaast maakt Horizon tv-kijken heel persoonlijk en gebruiksvriendelijk. De kijker krijgt namelijk indien gewenst op basis van zijn persoonlijke kijkvoorkeuren tv-tips, en er zijn diverse zoekfuncties beschikbaar voor het zoeken naar programma’s, films en series. De Horizon-productlijn is vanaf vandaag verkrijgbaar bij UPC in Nederland en zal daarna gefaseerd in andere Europese markten waar moederorganisatie Liberty Global actief is, op de markt komen.

Nieuwe mediabox
Een belangrijk onderdeel van de Horizon-productlijn vormt de Horizon mediabox HD met ingebouwde DVR (digitale video recorder). Deze geavanceerde mediabox van Horizon fungeert als ‘multimedia gateway’ voor in huis waarmee veel meer mogelijk is dan alleen gewoon tv-kijken. Alle digitale media zoals tv-programma’s (zowel live als opgenomen), films, series en uitgesteld tv-kijken via UPC On Demand, persoonlijke foto’s, video’s en muziek zijn dankzij deze mediabox namelijk draadloos beschikbaar op ieder scherm in en om het huis. In de mediabox zijn daarnaast een draadloos internetmodem voor supersnel internet via de kabel, en een telefonie-aansluiting geïntegreerd. Op deze manier is het voor UPC-klanten nu nog eenvoudiger om televisie, internet en telefonie via deze alles-in-één oplossing te gebruiken. De mediabox heeft 6 tuners aan boord, waarmee het onder meer mogelijk is om tot 4 tv-programma’s tegelijk op te nemen. Met de ingebouwde DVR is het mogelijk om circa 100 uur tv-programma’s op te nemen.

Overzichtelijke gebruikersmenu’s
De Horizon mediabox HD met ingebouwde DVR gebruikt menu’s met een ‘3D look & feel’ en picture-in-picture om navigeren simpel en snel te maken. Zoek- en aanbevelings-functies helpen klanten de door hun gewenste content te vinden. Het maakt daarbij niet uit of dat persoonlijke foto’s, muziek of video’s zijn, films en series op UPC On Demand, of reguliere tv-programma’s. Kijkers kunnen met een uitgebreide zoekfunctie zoeken op trefwoord, genre, acteur of welke zoekterm ook. Zo vinden zij uit duizenden programma’s toch snel datgene wat zij zoeken.

Second screen en thuisnetwerk
Met Horizon is het mogelijk om een tablet te gebruiken als afstandsbediening voor de mediabox, door de tv-gids te bladeren en tot 80 tv-zenders rechtstreeks op de tablet te bekijken. Ook kan via de tablet naar programma’s, series en films worden gekeken van UPC On Demand. De gratis Horizon TV Remote app die dit alles mogelijk maakt, is vanaf de tweede helft van september beschikbaar voor de iPad 2 en de nieuwe iPad. Daarnaast kunnen gebruikers hun persoonlijke media zoals video, foto’s en muziek die op computers, tablets of smartphones staat die verbonden zijn met het thuisnetwerk, eenvoudig draadloos via hun tv-scherm bekijken of beluisteren.

Persoonlijke kijktips
De Horizon mediabox geeft op basis van kijkvoorkeuren persoonlijke kijktips uit een breed aanbod van programma’s die nu of in de toekomst op tv zijn, die eerder werden uitgezonden, of die via UPC On Demand beschikbaar zijn. Hiermee wordt het voor de kijker een stuk eenvoudiger om een keuze te maken uit het enorme tv-aanbod. Om deze persoonlijke kijktips te ontvangen, moet de kijker vooraf toestemming verlenen. Indien dit niet gewenst is, zullen er generieke kijktips worden aangeboden.

Brengt het web naar tv
De Horizon mediabox biedt tevens een ruime selectie van tv-apps waar klanten aanvullende en aan het tv-programma gerelateerde informatie kunnen raadplegen, zoals tv-apps van Youtube of Wikipedia. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het tv-kijken bijvoorbeeld contact te onderhouden met vrienden via Facebook dankzij een aparte tv-app.

Horizon tv op tablet, smartphone of laptop
Dankzij Horizon is voor alle klanten met digitale tv en internet van UPC, vanaf nu online tv-kijken mogelijk. Deze dienst is onder de noemer Horizon TV zowel via smartphone of tablet beschikbaar (vanaf medio september als gratis app voor iPhone of iPad via de Apple App Store), als via http://horizon.tv voor computer of laptop. De dienst is in en om het huis toegankelijk voor klanten die Digitale TV en Internet van UPC afnemen. Klanten kunnen inloggen op de app of op de website met hun persoonlijke MijnUPC-account. Via de app en de computer of laptop zijn op deze manier tot 80 tv-zenders beschikbaar. Daarnaast kan op deze manier de elektronische programmagids worden geraadpleegd, en kunnen op afstand opnames op de DVR van de Horizon mediabox HD worden gepland. Ook hebben klanten met deze applicatie toegang tot UPC On Demand met meer dan 3500 tv-series en afleveringen en ruim 2000 nieuwe films en filmklassieker. UPC is de eerste aanbieder in Nederland die zoveel tv-kanalen aanbiedt en daarbij het kijken naar programma’s, films en series via On Demand op deze manier mogelijk maakt.

Robert Dunn, Managing Director van UPC Nederland over Horizon: “Onze klanten hebben echt gewacht op Horizon. In diverse onderzoeken gaven klanten aan dat ze een eenvoudige en mooiere interface wilden, apps voor de tv en tv kijken op alle schermen in het huis. Daarbij is Horizon geavanceerd maar makkelijk, persoonlijk en gericht tv-kijken. Horizon biedt het beste van de kabel op alle schermen in het huis wanneer en waar je maar wilt. En het brengt internet via de meest populaire apps naar je tv-scherm zodat tv-kijken leuker en veelzijdiger wordt.”

Beschikbaarheid Horizon mediabox
De Horizon mediabox HD met ingebouwde DVR is vanaf vandaag beschikbaar voor zowel bestaande als nieuwe UPC-klanten. Voor snelle beslissers is er een speciale introductieaanbieding die tot 27 september geldig is. Klanten kunnen daarbij een Alles-in-1 Horizon TV Pakket verkrijgen dat bestaat uit Horizon TV Standaard met ruim 50 TV-zenders en 10 HD-zenders, de Horizon mediabox HD met ingebouwde DVR, 60 Mb internet, Bellen, Kabel TV en Radio voor € 54,95 per maand. De eerste 6 maanden betaalt de klant voor dit pakket slechts € 39,50 euro per maand. Voor een vergelijkbaar pakket met 120 Mb internet geldt een extra tarief van €8 per maand. Bovendien zijn bij beide varianten de eerste 6 maanden Film1, het uitgebreide HD-zenderpakket en alle 110 tv-zenders van het Extra-zenderpakket inbegrepen. Vanaf 28 september zullen er enkele andere pakketten en abonnementen beschikbaar zijn. De tarieven daarvan worden later bekend gemaakt.

Meer informatie via: http://www.upc.nl/horizon