US Open live op Eurosport en Eurosport 2

eurosportVan maandag 26 augustus tot en met maandag 9 september doen Eurosport en Eurosport 2 exclusief en rechtstreeks verslag van het vierde en laatste Grand Slam tennistoernooi van het jaar: de US Open in New York.

De uitzendingen starten op Eurosport dagelijks om 17.45 uur en op Eurosport 2 om 17.00 uur. De mooiste wedstrijden worden later herhaald. Voor het eerst brengt Eurosport dit jaar ook live-beelden ‘vanuit de catacomben’: interviews met en reacties van spelers, coaches en kenners. Mats Wilander (winnaar in 1988), Barbara Schett en wellicht ook Marion Bartoli zijn voor Eurosport ‘on site’ om de kijker een zo compleet mogelijk beeld te geven van de ontwikkelingen op Flushing Meadows.

Opvallend, deze editie, is het finaleweekend. Speelden de vrouwen tot 2012 hun halve finales op vrijdag en hun finale op zaterdag, en de mannen hun halve finales op zaterdag en hun finale op zondag. Met ingang van deze editie is voor beide toernooien een extra rustdag ingelast. Zo duurt het slotweekend van de US Open voortaan maar liefst 4 dagen: op vrijdag 6 september spelen de vrouwen hun halve finales en op zondag 8 september hun finale. De mannen werken hun halve finales af op zaterdag 7 september en spelen op maandag 9 september hun finale.

Het commentaar bij de wedstrijden op Eurosport en Eurosport 2 wordt verzorgd door Kristie Boogert, Marc de Hous, Abe Kuijl en Mariette Pakker, Frank Balvers, Robbert Reimering en Carlo Wilmots. De meest actuele uitzendinformatie is te vinden op www.eurosport.nl.