VAHON actief op nieuwe middengolffrequentie

vahonam 4De commerciĆ«le radiozender VAHON uit Den Haag is sinds zondagochtend te beluisteren op haar nieuwe middengolffrequentie: 1566 kHz. De nieuwe frequentie wordt op experimentele basis in gebruik genomen  tot half maart 2014. “Daarna moeten we aan het Agentschap Telecom aantonen dat deze middengolffrequentie voor minder storing zorgt dan de oude frequentie, de 1557 kHz”, aldus Wim Zonneveld van de VERON, die zorgt voor de technische ondersteuning voor VAHON, afgelopen maandag in het mediaprogramma Medialand op Alphen Stad FM.

 

De bestaande frequentie op 1557 kHz heeft vooral in de avonduren veel last van storing van buitenlandse radiozenders. De verwachting is dat deze storingen op de nieuwe frequentie minder zullen zijn. De werkzaamheden voor de verhuizing starten zondagochtend 15 december om 08.00 uur. De verwachting is dat VAHON om 10.00 uur te beluisteren is op de nieuwe frequentie 1566 kHz.

Begin 2014 volgt er ook een verhuizing van de middengolf-antennes van VAHON. Deze staan nu nog in Stompwijk (gemeente Leidschendam-Voorburg) maar zullen worden verplaatst naar Haags grondgebied. Hiervoor is een stuk grond toegewezen langs de A12 nabij Nootdorp.

De radiozender VAHON en de VERON zijn benieuwd naar de ontvangstervaringen van de uitzendingen op de nieuwe frequentie. Ontvangstrapporten kunnen worden verstuurd naar medialand@alphenstadfm.nl

Interview met Wim Zonneveld in Medialand op Alphen Stad FM (maandag 9 december jl):