VAHON krijgt nieuwe locatie voor zendmasten

vahonam 1De regionale commerciële radiozender VAHON uit Den Haag heeft een nieuwe locatie gevonden voor het plaatsen van twee zendmasten voor haar middengolfuitzendingen.  De Hindoestaanse radiozender uit Den Haag heeft volgens Omroep West toestemming gekregen om de twee zendmasten van 27 meter te plaatsen aan de Roeleveensweg nabij de Haagse woonwijk Leidschenveen. Momenteel staan de zendmasten nog opgesteld in Stompwijk. De gemeente Leidschendam-Voorburg, waar Stompwijk onder valt, heeft deze masten echter verboden. De Raad van State heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg hierin vorige maand gelijkgesteld en derhalve moeten de masten op de huidige locatie verdwijnen.

“‘We zijn blij dat we VAHON hebben kunnen helpen met het vinden van een geschikte locatie voor de zendmasten”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Den Haag aan Omroep West. VAHON gebruikt de zendmasten sinds september vorig jaar voor de uitzendingen op de middengolffrequentie 1557 kHz. Middels deze frequentie is de omroep in bijna geheel West-Nederland te ontvangen in de ether.

Uit een rondgang van Omroep West blijkt dat buurtbewoners nog niks wisten van de plannen. Zij hebben geen brief van de gemeente gekregen. ‘Bewoners krijgen nooit een brief als het om een particuliere aanvraag gaat’, aldus een woordvoerder van gemeente Den Haag. De buurtbewoners gaan bezwaar aantekenen aldus Omroep West.