VAHON mag blijven uitzenden op 1566 kHz

vahonam 1De Haagse commerciĆ«le radiozender VAHON Hindustani Radio mag ook in de toekomst blijven uitzenden op de middengolffrequentie 1566 kHz.  Afgelopen week heeft het Agentschap Telecom de tijdelijke vergunning voor deze middengolffrequentie omgezet in een definitieve vergunning.

 

De afgelopen maanden zond VAHON Hindustani Radio op experimentele basis uit via de middengolffrequentie 1566 kHz. Deze frequentie heeft minder last van storingen dan de oude frequentie 1557 kHz. Tijdens deze periode is gebleken dat VAHON minder last heeft van storing in haar verzorgingsgebied en in de avonduren derhalve ook met minder vermogen kan uitzenden. Dit levert een aanzienlijke stroombesparing op.

De experimentele vergunning is nu door het Agentschap Telecom omgezet in een definitieve frequentie. Hierdoor kan VAHON blijven uitzenden op de 1566 kHz. Overdag wordt er uitgezonden met een vermogen van 1 kiloWatt en in de nachtelijke uren met 300 Watt. Er wordt uitgezonden vanaf een zendlocatie nabij de woonwijk Leidschenveen, gelegen tussen Den Haag en Zoetermeer.

vahon2014

De nieuwe zendlocatie van VAHON nabij Leidschenveen.