Valentijnsdag: Zes nieuwe speelfilms over de liefde in première bij NPO

De reeks van zes ‘Nieuwe Nederlandse Films’ begint vandaag, op Valentijnsdag, op NPO 3 en NPO Start. Het thema van de zes producties is dit jaar liefde. Nieuwe Nederlandse Films zijn speelfilms, speciaal gemaakt voor televisie, die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project.

“Trots”

Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van NPO: “Ik ben er trots op dat de publieke omroep een bijdrage kan leveren aan nieuw Nederlands filmtalent. Als het grootste podium van ons land bieden we hen met liefde de kans om in alle onafhankelijkheid hun creativiteit en vakmanschap te ontwikkelen. En die kans grijpen ze ook. De oogst is mooi dit jaar.

“Kweekvijver”

Jeanine Hage, directeur CoBO: “Dat de Nieuwe Nederlandse Films een kweekvijver voor jong talent zijn, blijkt ook nu weer. Deze keer zijn opvallend veel nieuwe gezichten in mooie rollen te zien. Dat past goed in de traditie van dit project, waarin eerder bijvoorbeeld minder bekende regisseurs en schrijvers kansen hebben gekregen.”

Premiere

De zes liefdesfilms zijn vanaf 14 februari te zien via NPO Start Plus en op NPO. Vanavond gaat op NPO 3 de film ‘Het Hart van Hadiah Tromp’ in premiere en is vanaf 20.25 uur te zien. De komende weken zijn ook de films Lost & Found, Gelukzoekers, Gewoon Vrienden, Get Lost! en Billy te zien.

Een beschrijving en de uitzendtijden zijn te vinden op de website van CoBO.