acrhieffoto Mediamagazine

Vechtdal NL weer te beluisteren in de ether na foutje Agentschap Telecom

De lokale radiozender Vechtdal NL is weer te beluisteren via de ether in de regio Ommen via 105,6 MHz. De zender zendt sinds zaterdagmiddag weer uit vanaf een noodantenne.

Inbeslagname

De radiozender kreeg landelijke bekendheid nadat de radiozender afgelopen donderdag door een foutje van het Agentschap Telecom uit de lucht was gehaald. Bij de onterechte inbeslagname werden de antenne en apparatuur vernield. Het Agentschap Telecom betreurt de gemaakte fout. Het agentschap heeft excuses aangeboden en zal de schade die is ontstaan vergoeden.

Noodantenne

Sinds zaterdagmiddag is de radiozender al weer te beluisteren via de ether. De radiozender maakt tijdelijk gebruik van een noodzender en noodmast. Naast de etherfrequentie 105,6 MHz is de radiozender ook te beluisteren via Internet.

Themazender

Vechtdal NL is een themazender van de lokale omroep Vechtdal FM uit de regio Ommen. De zender zond uit vanuit een uitkijktoren in de buurt van Nieuwleusen. De zender richt zich op Nederlandstalige muziek en zendt daarnaast ook piratenmuziek, 80’s en 90’s en Duitstalige muziek uit. De zender hoopt spoedig weer vanuit de oorspronkelijke lokatie te gaan uitzenden.

Sociale Media:

Noodantenne

https://www.facebook.com/VechtdalNL/posts/234270440358089:0

Plaatsen noodmast/antenne (via Facebook)

https://www.facebook.com/VechtdalNL/videos/234211727030627/