Veel aandacht voor IDFA op NPO 2 en TV5MONDE

Vandaag gaat het Amsterdamse documentairefestival IDFA van start. Op NPO 2 en TV5MONDE is er tot en met 25 november uitgebreid aandacht voor International Documentary Festival Amsterdam (IDFA).

VPRO

Als hoofdsponsor van het fesitval leidt de VPRO de documentaireliefhebber door de wereld van de documentaire op televisie, radio en online. De publieksprijs voor de beste documentaire, de VPRO IDFA Audience Award, wordt vrijdag 23 november uitgereikt in het programma ‘Het beste van IDFA’ op NPO 2.

Premières

Tijdens het festival beleven drie internationale coproducties van de VPRO hun wereldpremière: Bellingcat – Truth In a Post-Truth World, O Amore É Único en The Trial of Ratko Mladić. De eerste twee films worden tijdens het festival uitgezonden op NPO 2. De films zijn op 20 en 21 november te zien op NPO 2.

2DOC

IDFA heeft deze keer een extra feestelijk tintje voor ons, want 2Doc bestaat vijf jaar. Een lustrum boordevol aansprekende verhalen, in de schijnwerper gezet op NPO 2”, zegt Gijs van Beuzekom, netmanager NPO 2. Meer informatie hierover is te vinden op de website van 2DOC.

TV5MONDE

Ook de Franse televisiezender TV5MONDE besteedt uitgebreid aandacht aan het documentairefestival. Tijdens het festival is TV5MONDE sponsor van alle Franstalige producties en organiseert de culturele televisiezender een speciale educatieve workshop voor docenten Frans uit het middelbaar onderwijs en hun leerlingen. Meer informatie over de programmering vind je hier.