Veel aandacht voor Leidens Ontzet in media

VLagOp 3 oktober wordt in Leiden het Leidens Ontzet gevierd. Diverse radio- en televisiezenders zijn komende week aanwezig om verslag te doen van de festiviteiten.

Het Leids ontzet of Leidens ontzet wordt jaarlijks in Leiden gevierd ter herdenking van debelegering van deze stad tijdens de Tachtigjarige Oorlog en het ontzet op 3 oktober 1574. Dit ontzet wordt in Leiden uitgebreid gevierd op 3 oktober, zo ook dit jaar.

3 Oktoberradio
Van 1 oktober tot 4 oktober is er een speciale evenementenzender in de lucht onder de naam ‘3 Oktoberradio’. Deze zender is in Leiden en omstreken te horen op 107.0 MHz en wereldwijd via Internet. 3 Oktoberradio doet uitgebreid verslag van de diverse evenemten die plaatsvinden tijdens de viering van het Leidens Ontzet. Meer informatie over de programmering vind je op: http://3oktoberradio.nl/. 3 oktoberradio heeft dit jaar een primeur, LIVE beelden van de festiviteiten

Sleutelstad FM
Op 2 en 3 oktober doet Sleutelstad FM net als elk jaar uitgebreid verslag van alle activiteiten rond de viering en de herdenking van Leidens Ontzet. Via de website Sleutelstad.nl zijn uitgebreide foto-reportages, artikelen en filmpjes van de festiviteiten te zien. Sleutelstad FM start met de verslaggeving vanuit de stad op 2 oktober om 16.00 uur en op 3 oktober al om 06.00 uur ’s morgens als de eerste Vrienden van de Reveillle voor de microfoon worden gehaald bij het Stadhuisplein

Unity FM/Unity TV
De Leidse publieke lokale omroep Unity doet middels televisiezender Unity TV en radiozender Unity FM ook uitgebreid verslag van de festiviteiten. Zo is er onder andere aandacht voor de Taptoe, het Koraal en Haring en Wittebrood. Op Unity FM word je ook op de hoogte gehouden van al nieuws rondom Leidens Ontzet.

TV West
Omroep West besteedt uitgebreid aandacht aan Leidens Ontzet. Op donderdag 3 oktober is er op Radio West in alle programma’s verslaggeving vanuit Leiden. Via omroepwest.nl  is het Ontzet via een live blog te volgen. Op zondag 6 oktober zendt TV West een verslag uit van de viering van Leidens Ontzet. Vanaf ’s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur is op Radio West verslaggeving te horen vanuit Leiden. Per boot verplaatst de verslaggever zich tussen de verschillende activiteiten: van reveille tot de kermis, Radio West is er bij! In het radio en tv programma Debby en haar Mannen is het verslag ook in beeld te volgen. Omroep West is op 3 oktober ook digitaal te volgen via een live blog met daarin reportages, foto’s en leuke verhalen uit de Leidse binnenstad. De hele dag sfeerimpressies van de hoogtepunten! Volg dit liveblog op omroepwest.nl of via de Omroep West app op je smartphone of tablet.