Veel aandacht voor vrouwenwielrennen bij Eurosport

Sportzender Eurosport besteedt de komende periode veel aandacht aan vrouwenwielrennen met diverse wedstrijden.

Vijf wedstrijden

In de maanden juli, augustus en september zijn maar liefst vijf vrouwenwedstrijden live te volgen bij de sportzender: Prudential Ride London Classique (28 juli), EK Wegwedstrijd (5 augustus), EK-tijdrit (8 augustus), Postnord Vårgårda (13 augustus), La Madrid Challenge (16 september). Ook de wegwedstrijd en de tijdrit bij de vrouwen tijdens de WK in Innsbruck (23-29 september) zijn in het geheel live te zien bij Eurosport.

Commentaar

Het commentaar bij de beelden bij deze wedstrijden komt van José Been en voormalig proefwielrenner Iris Slappendel, die in 2012 zelf de Vårgårda op haar naam schreef.

Nederland omarmt vrouwenwielrennen

Door de prestaties van de Nederlandse topwielrensters Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk omarmt Nederland momenteel massaal het vrouwenwielrennen. Ook de open en aanvallende manier van koersen is een uitstekende promotie voor de vrouwen wielersport.

Iris Slappendel zei hierover na de zinderende ontknoping van La Course: “Dat iedereen heeft kunnen zien dat de ontknoping zo’n strijd is, dat is gewoon heel gaaf. Vrouwen die fietsen met het mes tussen de tanden, die maximaal gaan om zo’n wedstrijd te winnen. Vrouwen die slim koersen, heel aanvallend, het is gewoon een mooie strijd.