Veel aandacht voor WK Hockey bij NOS en Omroep West

televisieHet WK hockey, die voor het eerst in zestien jaar weer in Nederland worden georganiseerd worden uitgebreid in beeld gebracht door de NOS en de regionale omroep Omroep West.  Het evenement wordt van 31 mei tot en met zondag 15 juni gehouden in Den Haag.

NOS
Via de NOS zijn dagelijks twee wedstrijden rechtstreeks te zien op televisie: 24 in totaal. Via NOS.nl en de NOS-app zijn zelfs alle 76 duels live te bekijken.  Als host broadcaster verzorgt de NOS bovendien de wedstrijdbeelden vanuit het Kyocera Stadion in Den Haag voor de rest van de wereld. Speelt Oranje, dan is het duel onderdeel van een twee uur durende live uitzending vanuit de skybox van het Kyocera stadion. De presentatie is afwisselend in handen van Jeroen Stomphorst en Dione de Graaff die worden bijgestaan door de oud-internationals Fatima Moreira de Melo (als de Oranje-vrouwen spelen) en Jacques Brinkman (als de Oranje-mannen spelen). Te gast zijn bij de overige wedstrijden onder anderen Floris Evers, Roderick Weusthof, Maartje Goderie, Minke Booij, Marilyn Agliotti en Minke Smeets-Smabers.

Radio 1
Op Radio 1 zijn flitsen te horen van alle wedstrijden waarin Oranje speelt en doordeweeks wordt in NOS Langs de Lijn uitgebreid teruggeblikt op de sportieve gebeurtenissen in Den Haag. Op zondag 1 juni en zaterdag 7 juni komt NOS Langs de Lijn bovendien rechtstreeks vanuit het Kyocera Stadion. Mochten de Oranje vrouwen en/of mannen de finale halen, dan verhuist de uitzending op zaterdag 14 en/of zondag 15 juni opnieuw naar Den Haag.

Omroep West
Omroep West zal alle 76 hockeywedstrijden van de Rabobank Hockey World Cup live uitzenden. Radio West zendt in die periode uit vanaf het Plein naast het Binnenhof in Den Haag, dat voor dit Wereldkampioenschap is omgetoverd tot het Haags Hockey Plein.

De NOS zendt elke dag twee wedstrijden live uit waaronder de wedstrijden van het Nederlandse mannen en vrouwenteam. De wedstrijden zullen worden gepresenteerd en geanalyseerd vanuit het stadion.  Door samenwerking tussen de KNHB, NOS en Omroep West is het mogelijk om alle 76 hockeywedstrijden die worden gespeeld tijdens de wereldkampioenschappen 2014, rechtstreeks uit te zenden via Omroep West. Daarbij wordt Omroep West gedurende de wedstrijdperiode evenementenkanaal bij Ziggo (kanaal 999), waardoor de wedstrijden voor iedereen te zien zullen zijn die abonnee is bij kabelaar Ziggo. Omroep West is ook wereldwijd te zien via Internet.